Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 1. júl 2024Meniny má Diana
< sekcia Šport

UEFA potrestala Chorvátsko pokutou za viaceré incidenty fanúšikov

Taliansky hráč Mattia Zaccagni (hore vľavo) oslavuje po tom, ako strelil úvodný gól počas zápasu B-skupiny Chorvátsko - Taliansko na ME 2024 vo futbale v Lipsku 24. júna 2024. Foto: TASR/AP

Orgány činné v trestnom konaní vzali do väzby aj ďalších troch ľudí. Všetky osoby v utorok ráno prepustili s nariadením, že musia opustiť krajinu.

Lipsko 29. júna (TASR) - Európska futbalová únia (UEFA) udelila Chorvátsku pokutu vo výške 105.000 eur. Dôvodom boli incidenty jeho priaznivcov počas pondelkového zápasu B-skupiny na ME proti Taliansku (1:1). Podľa agentúry Reuters zadržali po zápase viacero chorvátskych fanúšikov.

Počas zápasu v Lipsku zapálili Chorváti niekoľko svetlíc a na ihrisko hádzali plastové poháre. "Chorvátska futbalová federácia dostala pokutu vo výške 105.000 eur za nevhodné správanie sa jej priaznivcov počas zápasu s Talianskom," uviedla vo vyhlásení UEFA.

Nemecká polícia zadržala po dueli niekoľko výtržníkov z radov chorvátskych fanúšikov. "Policajným zložkám sa podarilo okamžite zadržať päť osôb. V priebehu dňa sme päticu predviedli pred sudcu, ktorý im potvrdil preventívnu väzbu do utorka," vyhlásil hovorca miestnej polície.

Orgány činné v trestnom konaní vzali do väzby aj ďalších troch ľudí. Všetky osoby v utorok ráno prepustili s nariadením, že musia opustiť krajinu.

Na štadióne musela polícia zasahovať proti viacnásobnému použitiu pyrotechnických výrobkov. Po zápase približne 20 Chorvátov fyzicky napadlo talianskych priaznivcov, pričom dvoch museli hospitalizovať. Chorvátsko nepostúpilo na ME zo základnej skupiny do osemfinále.