Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 6. júl 2024Meniny má Patrik, Patrícia
< sekcia Šport

Nemecký futbalový zväz dostal pokutu za nedostatočnú bezpečnosť na ME

Mladík si robí selfie s portugalským futbalistom Cristianom Ronaldom počas zápasu skupiny F medzi Tureckom a Portugalskom na futbalovom turnaji Euro 2024 v nemeckom Dortmunde v sobotu 22. júna 2024. Foto: TASR/AP

DFB musí zaplatiť dve pokuty vo výške 20.000 eur pre nedodržanie pravidiel o bezpečnosti a poriadku.

Frankfurt 1. júla (TASR) - Európska futbalová únia (UEFA) udelila pokutu Nemeckému futbalovému zväzu (DFB), pretože ako spoluorganizátor prebiehajúcich ME nezabránil priaznivcom, aby vnikli na ihrisko počas zápasu Portugalska s Tureckom (3:0) v F-skupine. UEFA zverejnila viacero disciplinárnych rozhodnutí, podľa ktorých musí DFB zaplatiť dve pokuty vo výške 20.000 eur pre nedodržanie pravidiel o bezpečnosti a poriadku.

K incidentu prišlo v 69. minúte, keď mladý fanúšik vybehol z tribúny do stredového kruhu, kde stál Cristiano Ronaldo. Hviezdny útočník sa ku chlapcovi naklonil a bez okolkov si s ním spravil "selfie". Stevardi chlapca chvíľu naháňali a napokon ho z trávnika odviedli preč. Okrem tohto mladíka to v stretnutí vyskúšali ďalší traja priaznivci, no ani jeden z nich neuspel.

UEFA bezprostredne po incidente informovala, že prípad preskúma a urobí potrebné kroky, ktoré majú zabezpečiť zvýšenie bezpečnosti na štadiónoch. Správu priniesla agentúra AP.