Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 3. júl 2024Meniny má Miloslav
< sekcia Šport

UEFA vyšetruje gesto Bellinghama v osemfinále so Slovenskom

Angličan Jude Bellingham gestikuluje po strelení prvého gólu svojho tímu v zápase šestnásťfinále medzi Anglickom a Slovenskom na futbalovom turnaji Euro 2024 v nemeckom Gelsenkirchene v nedeľu 30. júna 2024. Foto: TASR/AP

Bellingham po strelení vyrovnávajúceho gólu v nadstavenom čase urobil rukou gesto pri rozkroku.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Gelsenkirchen 1. júla (TASR) - Európska futbalová únia (UEFA) začala vyšetrovať gesto anglického reprezentanta Judea Bellinghama v osemfinálovom zápase ME proti Slovensku (2:1 pp). Stredopoliar Realu Madrid vyrovnal efektnými nožničkami v predposlednej minúte nadstaveného času a poslal duel do predĺženia. UEFA uviedla, že vymenovala disciplinárneho inšpektora, ktorý sa bude zaoberať "možným porušením základných pravidiel slušného správania".

Bellingham po strelení vyrovnávajúceho gólu v nadstavenom čase urobil rukou gesto pri rozkroku. Na sociálnej sieti X (predtým Twitter) napísal: "Bolo to interné žartovné gesto voči niekoľkým blízkym priateľom, ktorí boli na zápase. Slovenskému tímu patrí veľký rešpekt za to, aký výkon predviedli." O triumfe Angličanov rozhodol v predĺžení hlavou Harry Kane.

Ak UEFA obviní Bellinghama z disciplinárneho prehrešku, hrozí mu suspendácia počas sobotňajšieho štvrťfinálového duelu (18.00 h v Düsseldorfe) so Švajčiarskom.