Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 6. júl 2024Meniny má Patrik, Patrícia
< sekcia Šport

UEFA začala vyšetrovať Demirala pre jeho kontroverzné gesto

Merih Demiral z Turecka sa teší z úvodného gólu počas osemfinálového zápasu Rakúsko - Turecko na ME vo futbale v Lipsku v utorok 2. júla 2024. Foto: TASR/AP

UEFA v stredu potvrdila, že začala vyšetrovanie voči tureckému reprezentantovi. Neuviedla však, kedy by prípad mohla uzavrieť.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Lipsko 3. júla (TASR) - Európska futbalová únia (UEFA) začala vyšetrovať tureckého reprezentanta Meriha Demirala pre jeho kontroverzné gesto, ktorého sa dopustil počas utorkového osemfinále ME proti Rakúsku. Dvadsaťšesťročný obranca po oslave gólu ukázal znak, ktorý je spojovaný s krajne pravicovou extrémistickou skupinou.

Demiral strelil oba góly vo víťaznom stretnutí proti Rakúsku (2:1), čím vybojoval pre Turecko prvú účasť vo štvrťfinále po 16 rokoch. Po zápase Demiral povedal, že išlo o nevinné vyjadrenie jeho národnej hrdosti. "Som hrdý na to, že som Turek a pri druhom góle som to pocítil. Preto som urobil toto gesto a vôbec to neľutujem. Videl som ľudí na štadióne, ktorí urobili podobné gesto, takže preto som sa napokon rozhodol ho urobiť tiež," uviedol Demiral podľa agentúry AP.

UEFA v stredu potvrdila, že začala vyšetrovanie voči tureckému reprezentantovi. Neuviedla však, kedy by prípad mohla uzavrieť. Najbližšie sa Turecko vo štvrťfinále v Berlíne stretne s Holandskom o 21:00 h.
Na snímke turecký futbalista Merih Demiral sa raduje po strelení druhého gólu počas osemfinálového zápasu Rakúsko - Turecko na ME vo futbale v Lipsku 2. júla 2024.
Foto: TASR/AP