Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Šport

Ukrajinského boxera Usyka prepustili po zadržaní v Poľsku

Majster sveta v boxe v ťažkej váhe Oleksandr Usyk počas návštevy Ukrajinského domu v Paríži vo Francúzsku počas Letných olympijských hier 2024, pondelok 29. júla 2024. Foto: TASR/AP

Bol som pobúrený týmto postojom k nášmu občanovi a šampiónovi. Už ho prepustili a nikto ho nezadržiava, povedal ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskij na sociálnych sieťach.

Varšava 18. septembra (TASR) - Poľské orgány činné v trestnom konaní prepustili ukrajinského boxera Oleksandra Usyka po tom, čo ho zadržali na letisku v Krakove. Informovala o tom agentúra Reuters. Šampión organizácií WBC, WBO a WBA, ktorý získal zlato na olympijských hrách v Londýne v roku 2012, je vo svojej krajine uznávaný športovec.

"Bol som pobúrený týmto postojom k nášmu občanovi a šampiónovi. Už ho prepustili a nikto ho nezadržiava," povedal ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskij na sociálnych sieťach. Neskôr sa na k veci vyjadril aj Usyk: "Priatelia, všetko je v poriadku. Došlo k nedorozumeniu, ktoré sa rýchlo vyriešilo. Ďakujem všetkým, ktorých sa to týkalo. Rešpekt patrí poľským policajtom, ktorí vykonávajú svoje povinnosti bez ohľadu na výšku, váhu, rozpätie rúk a tituly."

Ukrajinský minister zahraničných vecí Andrij Sybiha povedal, že jeho ministerstvo bude kontaktovať poľské ministerstvo zahraničných vecí, pretože považuje zadržanie za "neprimerané a neprijateľné vo vzťahu k nášmu šampiónovi".