Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 14. september 2024Meniny má Ľudomil
< sekcia Šport

US Open: Alcaraz prehral v 2. kole dvojhry s Van de Zandschulpom

Botic van De Zandschulp, vpravo, z Holandska, pozdravuje Carlosa Alcaraza zo Španielska počas druhého kola turnaja U.S. Otvorené tenisové majstrovstvá, štvrtok 29. augusta 2024, v New Yorku. Foto: TASR/AP

Pre Španiela to je najhorší výsledok v New Yorku, v predchádzajúcich troch vystúpeniach sa dostal minimálne do štvrťfinále.

New York 30. augusta (TASR) - Španielsky tenista Carlos Alcaraz prekvapujúco vypadol už v 2. kole dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Šampión z roku 2022 a tretí najvyššie nasadený prehral s Holanďanom Boticom van de Zandschulpom 1:6, 5:7, 4:6. Pre Španiela to je najhorší výsledok v New Yorku, v predchádzajúcich troch vystúpeniach sa dostal minimálne do štvrťfinále.

Van de Zandschulp ukončil 15-zápasovú víťaznú sériu Alcaraza na podujatiach veľkej štvorky. Španiel naposledy prehral v januári tohto roka na Australian Open s Nemcom Alexandrom Zverevom. Vypadnutie na US Open je pre neho najhorší výsledok na granslamoch od roku 2021, keď rovnako v 2. kole vypadol na Wimbledone. "Dnes som hral proti súperovi a v duchu som hral proti sebe. Mal som veľa emócií, ktoré som nedokázal kontrolovať. Myslím si, že moja úroveň hry bola celý zápas na rovnakej úrovni a nestačilo to na to, aby som vyhral zápas. Nedal som si šancu dostať sa späť do stretnutia," uviedol Alcaraz podľa AFP a vyjadril sa aj k výkonu svojho súpera, ktorému patrí 74. miesto v rebríčku: "Nerobil veľa chýb, čo ma prekvapilo. Nevedel som, ako sa s tým vysporiadať."

muži - dvojhra - 2. kolo:

Botic van de Zandschulp (Hol.) - Carlos Alcaraz (Šp.-3) 6:1, 7:5, 6:4