Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 13. október 2024
< sekcia Šport

USA zvíťazili v príprave nad Panamou 2:0, úspešná premiéra Pochettina

Hlavný tréner Spojených štátov Mauricio Pochettino sa rozpráva s útočníkom Ricardom Pepim (9) pred striedaním proti Paname počas druhého polčasu medzinárodného priateľského futbalového zápasu v sobotu 12. októbra 2024 v Austine v Texase. Foto: TASR/AP

Kouč povedie zámorský tím na MS 2026, ktoré Spojené štáty americké organizujú spolu s Kanadou a Mexikom.

Austin 13. októbra (TASR) - Futbalisti USA zvíťazili v prípravnom stretnutí nad Panamou 2:0. Na štadióne v Austine rozhodli domáci o triumfe v druhom polčase, keď sa presadili Yunus Musah a Ricardo Pepi. Úspešnú premiéru na lavičke USA absolvoval tréner Mauricio Pochettino.

"Je to veľmi dobrý pocit. Bol to pre nás veľmi, veľmi ťažký zápas. Kúsok po kúsku niečo budujeme. Cieľom je rok 2026, ale myslím si, že sme šťastní, pretože sme podali solídny a veľmi profesionálny výkon. Ale je to len prvý krok k zlepšeniu," uviedol 52-ročný argentínsky kormidelník podľa AFP. O tri dni neskôr sa Američania stretnú s Mexikom.

Pochettino skončil v máji na lavičke Chelsea Londýn, ktorú viedol takmer presne jeden rok. V minulosti pôsobil aj ako kouč Espanyolu Barcelona, Southamptonu, Paríža St. Germain a Tottenhamu Hotspur. Kouč povedie zámorský tím na MS 2026, ktoré Spojené štáty americké organizujú spolu s Kanadou a Mexikom.

prípravný zápas:

USA - Panama 2:0 (0:0)
Góly: 49. Musah, 90.+4 Pepi