Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 18. september 2024Meniny má Eugénia
< sekcia Šport

V Holandsku ukradli bicykle svetoznámych jazdcov vrátane Sagana

Na snímke slovenský cyklista Peter Sagan sa usmieva počas tlačovej konferencie, na ktorej predstavili nový slovenský tím s názvom Pierre Baguette v Žiline v pondelok 29. apríla 2024. Foto: TASR - Daniel Stehlík

Bicykle boli vystavené len dočasne spoločne s iným cyklistickým, rybárskym a veslárskym vybavením.

Valkenburg 31. augusta (TASR) - Z výstaviska Shimano Experience Center v holandskom Valkenburgu ukradli šesť bicyklov svetoznámych jazdcov vrátane slovenského cyklistu Petra Sagana. V sobotu o tom informovala slovinská agentúra STA.

"Včera večer bolo z nášho Shimano Experience Center vo Valkenburgu ukradnutých šesť nenahraditeľných bicyklov. Dnes ráno naši kolegovia na mieste zbadali, že zámky boli násilne poškodené a zistili, že bicykle sú preč," uviedlo výstavisko v príspevku na sociálnej sieti. Okrem Saganovho bicykla patrili vystavené kúsky aj Mathieuovi van der Poelovi, Eganovi Bernalovi, Fabiovi Jakobsenovi, Julianovi Alaphilippovi či Matejovi Mohoričovi.

Bicykle boli vystavené len dočasne spoločne s iným cyklistickým, rybárskym a veslárskym vybavením. "Presahujú akúkoľvek peňažnú hodnotu, pretože zohrali svoju úlohu v histórii cyklistiky. Na Tour de France, na majstrovstvách sveta, na olympijských hrách a na nespočetných ďalších dôležitých udalostiach," dodalo Shimano.