Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 13. október 2024
< sekcia Šport

Veľká pardubická má po prvý raz v histórii dvoch víťazov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

Tretí skončil Dulcar De Sivola.

Pardubice 13. októbra - Na slávnych dostihových pretekoch Veľká pardubická v nedeľu po prvý raz v histórii dekorovali dvoch víťazov. Triumf si po neuveriteľne tesnom finiši uchmatli v 134. ročníku Ján Faltejsek na koni Godfrey a Jaroslav Myška, ktorý s koňom Sexy Lord triumfoval na 22. pokus.

Dostihová komisia skúmala cieľovú kameru dlhé minúty. Najprv sa zdalo, že zvíťazil len Myška, ktorý v záverečnej rovinke dlho viedol, potom ale prišiel oficiálny verdikt, že 134. ročník slávnej steeplechase cross country skončil „mŕtvym dobehom“ osemročných koní Sexy Lorda a Godfreyho.

Faltejsek si pripísal už siedme víťazstvo a len jedno ho delí od vyrovnania rekordu legendárneho Jozefa Váňu. "Nepozerám sa na rekordy. Ak mi bude slúžiť zdravie, budem jazdiť ako dlho budem môcť," uviedol Faltejsek v cieli pre ČT Sport.

Tretí skončil Dulcar De Sivola. Šampión z roku 2021 Talent, ktorý bol v poli 16 koní jediným bývalým víťazom, sa v trinástich rokoch rozlúčil s dostihovou kariérou piatym miestom. Slovenský kôň Zataro v sedle s Britským džokejom Jamesom Bestom skončil na 10. priečke.



Veľká pardubická steeplechase cross country, 6900 m, šesťročné a staršie kone:

1. Sexy Lord (jazdec džokej Myška) a Godfrey (dž. Faltejsek),
3. Dulcar de Sivola (Beaurain),
4. Star (Velek),
5. Talent (Kratochvíl),
6. Santa Klara (Bartoš)