Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 25. september 2024Meniny má Vladislav
< sekcia Šport

Viedenské derby bude po výtržnostiach štyrikrát bez fanúšikov hostí

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Diana Semanová

Nedeľný šláger rakúskej Bundesligy narušili ešte pred úvodným výkopom priaznivci oboch strán pomocou pyrotechniky.

Viedeň 24. septembra (TASR) - Najbližšie štyri viedenské derby medzi futbalistami Rapidu a Austrie sa budú hrať bez fanúšikov hosťujúcich tímov. Oba kluby sa na tom dohodli po víkendovom vzájomnom zápase, počas ktorého utrpelo zranenia najmenej 13 ľudí.

Nedeľný šláger rakúskej Bundesligy narušili ešte pred úvodným výkopom priaznivci oboch strán pomocou pyrotechniky. Podľa viedenskej polície došlo počas stretnutia k násilným stretom, ktoré vyvrcholili inváziou fanúšikov na trávnik po skončení zápasu. Zranenia utrpelo najmenej 10 policajtov a traja priaznivci. Kluby už v pondelok informovali, že osobám, ktoré sa na výtržnostiach podieľali, udelia doživotný zákaz vstupu na štadión.

Utorkové rozhodnutie má upokojiť situáciu a zaručiť bezpečnosť fanúšikov. "Toto je najlepší spôsob, ako zabrániť ďalším škodám pre SK Rapid. Násilie by nemalo mať a nesmie mať v našom športe miesto," citovala z vyhlásenia Rapidu agentúra Reuters. Oba kluby dodali, že pracujú na preventívnych opatreniach, ktoré majú umožniť návrat hosťujúcich fanúšikov v budúcnosti. Súboj sa skončil víťazstvom domáceho Rapidu 2:1.