Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 19. október 2024Meniny má Kristián
< sekcia Šport

Villarreal ukončil dlhú sériu Bayernu bez prehry na ihriskách súperov

Futbalista Gerard Moreno Balaguero (druhý vpravo) z Villarealu strieľa gól počas zápasu F-skupiny 3. kola skupinovej fázy Ligy majstrov Young Boys Bern - CF Villarreal 20. októbra 2021 v Berne. Foto: TASR/AP

Aj tréner Bayernu Julian Nagelsmann označil prehru vzhľadom na priebeh zápasu za zaslúženú.

Madrid 7. apríla (TASR) - Futbalisti FC Villarreal v Lige majstrov ukončili rekordnú 22-zápasovú sériu Bayernu Mníchov bez prehry na ihriskách súperov. Po víťazstve 1:0 v úvodnom štvrťfinálovom dueli majú šancu zahrať si po 16-ročnej prestávke v semifinále prestížnej súťaže. Bayern v LM naposledy prehral mimo Allianz arény v roku 2017 v Paríži so St. Germain, ktorý vtedy viedol Unai Emery - terajší kouč Villarrealu.

Španielsky tím začal proti favorizovanému Bayernu výborne a už v ôsmej minúte išiel do vedenia. Po rýchlej akcii po pravej strane sa lopta dostala cez Gerarda Morena, Giovaniho Lo Celsa a strele Daniho Pareja až k Arnautovi Danjumovi, ktorý ju poslal do siete - 1:0. V ďalších minútach držal loptu Bayern, ale cez dobre organizovanú domácu defenzívu sa v prvom polčase nedokázal dostať do šancí a ani raz nevystrelil na bránku. Naopak, Villarreal mohol ísť do dvojgólového vedenia, no VAR v 41. minúte neuznal pre ofsajd zásah Francisa Coquelina, ktorého center z veľkého uhla zapadol za Manuela Neuera.

Po zmene strán zvýšil Bayern aktivitu a hneď prišla šanca Sergea Gnabryho, ktorý tesne minul. Na druhej strane opečiatkoval žrď Moreno. Villarreal sa držal v obrane a vyrážal do rýchlych brejkov, po jednom z nich tesne minul striedajúci Alfonso Pedraza. V 63. minúte spravil veľkú chybu pri rozohrávke vybehnutý Neuer, Moreno sa pokúsil o lob z vlastnej polovice, ale minul. V 66. minúte nepremenil tutovku Danjuma, ktorý pri zakončení zaváhal. Bayern si pripísal prvú strelu na bránku z kopačky Alphonsa Daviesa, ktorý sa vrátil na trávniky po dlhej pauze spôsobenej problémami so srdcom. Kanadský reprezentačný obranca naposledy hral 17. decembra.

Bavori sa počas celého zápasu nedokázali presadiť proti dobre organizovanej obrane Villarrealu. Thomas Müller považuje prehru 0:1 za prijateľnú. "Mohlo to pre nás dopadnúť oveľa horšie. Villarreal si zaslúži pochvalu za predvedený výkon. V osemfinále vyradil Juventus Turín a v utorňajšom zápase opäť potvrdil, že medzi elitnú osmičku nepostúpil náhodou. Musíme sa rýchlo zmobilizovať a v Mníchove sa prezentovať v oveľa lepšom svetle," zdôraznil Müller.

Aj tréner Bayernu Julian Nagelsmann označil prehru vzhľadom na priebeh zápasu za zaslúženú. "V prvom polčase sme nedôrazne bránili, chýbala nám sila v osobných súbojoch. V ofenzíve sme boli bezzubí a nevypracovali sme si veľa šancí. V druhom dejstve to bol bláznivý zápas. Vrhli sme všetky sily do útoku v snahe vyrovnať, no zabúdali sme na zadné vrátka a mohli sme po rýchlych brejkoch Villarrealu inkasovať ďalšie dva góly," priznal Nagelsmann.

Podľa Giovaniho Lo Celsa nastúpili hráči Villarrealu proti šesťnásobnému európskemu šampiónovi veľmi motivovaní. "Po žrebe sa veľa hovorilo o tom, že Bayern je favorit a mal by s prehľadom postúpiť do semifinále. Nastúpili sme na zápas s veľkou pokorou, no zároveň s veľkým hladom po víťazstve. Bayern patrí nepochybne medzi najlepšie tímy na svete, no dokázali sme eliminovať jeho najväčšie zbrane a naše víťazstvo mohlo byť aj výraznejšie," povedal argentínsky stredopoliar pre akreditované médiá.