Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 22. september 2024Meniny má Móric
< sekcia Šport

Víťazom klasiky St. Leger sa stala Eskadra Zero s džokejom Florianom

Ilustračné foto. Foto: TASR - Erika Ďurčová

St. Leger (rovina kategórie Listed, pre 3-ročné kobyly a žrebce, 2800 m, dotácia 25.000 eur) sú najdlhšie z pätice základných dostihových skúšok pre 3-ročné kone.

Bratislava 22. septembra (TASR) - Víťazom piatych klasických dostihov tohtoročnej sezóny Slovenský St. Leger sa v nedeľu na Závodisku, š. p. v Bratislave stala jedna z dvoch favoritiek česká zástupkyňa Eskadra Zero v sedle s džokejom Adamom Florianom. Obaja aktéri získali pre stajňu Rustika HC s. r. o. dotáciu 11.250 eur. Kobylku kúpili na dražbe ročiakov Tattersalls Ireland za 6000 eur.

"Eskadra Zero predviedla výborný výkon už v prvých vytrvaleckých dostihoch v Českom derby, kde skončila štvrtá. Vidno na nej, že nie je vyčerpaná, preto uvažujem, že by sme ju prihlásili na niektoré zaujímavé dostihy v zahraničí. Keď k tomu nepríde, bude odpočívať doma, v tejto sezóne má za sebou už sedem štartov," povedal pre Závodisko, š. p. tréner Václav Luka ml.

Druhá priečka patrí druhej z českých favoritiek Fine Anyway s džokejom Tomášom Lukáškom. Tretí v cieli bol slovenský zástupca Boulevard Blanqui, ktorého viedol džokej Jiří Palík.

St. Leger (rovina kategórie Listed, pre 3-ročné kobyly a žrebce, 2800 m, dotácia 25.000 eur) sú najdlhšie z pätice základných dostihových skúšok pre 3-ročné kone. Na Slovensku sa jazdia od roku 1993. Vlaňajšou víťazkou sa stala kobyla Abela s džokejom Petrom Foretom od trénera Mariána Štangela zo slovenskej stajne Strnisko.



Výsledky: 31. Slovenský St. Leger Drag Consulting s. r. o. (rovina Listed kategórie, pre 3-ročné kobyly a žrebce, 2800 m, dotácia 25.000 eur): 1. Eskadra Zero, hnedka, džokej Adam Florian, tréner Václav Luka ml., stajňa Rustikal HC s. r. o. (ČR), 2. Fine Anyway, hnedka, dž. Tomáš Lukášek, tr. Ingrid Janáčková Koplíková, Statek Blata Český ráj (ČR), 3. Boulevard Blanqui, hnedák, dž. Jiří Palík, tr. Zuzana Kubovičová, Stajňa Egl.