Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 18. október 2024Meniny má Lukáš
< sekcia Šport

Taliani dostali šesťmesačný dištanc za správanie na OH v Paríži

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Taliani s protestom pokračovali aj nasledujúci deň, keď sa pred zápasom o umiestnenie proti Španielsku otočili funkcionárom chrbtom.

Lausanne 18. októbra (TASR) - Talianski reprezentanti vo vodnom póle vynechajú budúcoročné majstrovstvá sveta. Jednotka pre integritu vodných športov (AQIU) im udelila šesťmesačný dištanc za hrubé správanie voči rozhodcom a funkcionárom na OH v Paríži.

K incidentu došlo po prehre Talianska vo štvrťfinále olympijského turnaja, v ktorom podľahlo Maďarsku 10:12 po rozstrele. Rozhodcovia pre faul neuznali taliansky gól v závere riadneho hracieho času, voči čomu sa vyhranil tréner Alessandro Campagna. Spoločne s niektorými hráčmi mal neskôr na parkovisku verbálne i fyzicky napádať rozhodcov a delegátov Medzinárodnej plaveckej federácie (WA). "Čo ty vieš o vodnom póle? Pochádzaš z Čiernej Hory. Tvoja rozhodcovská kariéra sa skončila," povedal Campagna jednému z rozhodcov podľa agentúry Reuters.

Taliani s protestom pokračovali aj nasledujúci deň, keď sa pred zápasom o umiestnenie proti Španielsku otočili funkcionárom chrbtom. Tím neskôr priznal porušenie kódexu WA a Campagna poslal dotknutým rozhodcom i funkcionárom ospravedlňujúci list. Strieborní medailisti z MS 2023 sa však trestu nevyhli a popri dištanci musia zaplatiť aj pokutu 50.000 dolárov. Zákaz činnosti sa im skončí v apríli, takže budú môcť súťažiť na MS vodných športov, ktoré sú na programe v júli v Singapure.