Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 28. máj 2024Meniny má Viliam
< sekcia Šport

Vodní slalomári na ME v Tacene bez Grigara, nahradí ho Štaffen

Na snímke slovenský kajakár Jakub Grigar počas finále K1 mužov na majstrovstvách sveta vo vodnom slalome v Areáli vodných športov Divoká voda v bratislavskom Čunove v sobotu 25. septembra 2021. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Účastníka tohtoročných olympijských hier a strieborného medailistu z Tokia trápi zranenie ramena.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 14. mája (TASR) - Slovenský kajakár Jakub Grigar sa nezúčastní na tohtoročných majstrovstvách Európy vo vodnom slalome v slovinskom Tacene. Účastníka tohtoročných olympijských hier a strieborného medailistu z Tokia trápi zranenie ramena. Na európskom šampionáte ho nahradí Matúš Štaffen, ktorý obsadil v nominačných pretekoch tretie miesto. Informácie priniesol denník Šport.

Grigar vynechá dôležité podujatie v príprave na olympiádu a v tejto sezóne absolvoval doposiaľ len jedny preteky. Začiatkom mája štartoval v na podujatí Medzinárodných liptovských slalomov a obsadil tretie miesto za Štaffenom a Martinom Halčinom. "Ukázalo sa, že som to asi po mojom zranení ľavého ramena prehnal. Snažil som sa regeneráciu čo najviac urýchliť, aby som mohol v Tacene štartovať, ale boľavé rameno bolo proti. Na tréningoch po pretekoch sa mi najprv začalo ozývať počas niektorých záberov, neskôr to bolo počas každého na divokej vode, potom aj na tichej a nakoniec som ho cítil stále. Bolesť sa neustále stupňovala, a tak nemalo zmysel riskovať a štartovať v Tacene pod liekmi utišujúcimi bolesť," povedal Grigar.

Dvadsaťsedemročný kajakár zároveň dodal, že jeho štart pod piatimi kruhmi nie je ohrozený. V ľavom ramene má zápal a tekutinu, po pár dňoch oddychu ho čaká regenerácia s fyzioterapeutom. Po ME odchádza so slovenským družstvom na sústredenie v Paríži, kde si môže prvýkrát od minulého roka vyskúšať olympijský kanál. Po ME vynechá aj prvé podujatie SP v Augsburgu, kde neplánoval štartovať už pred zranením. Najbližšie tak bude pretekať začiatkom júna v Prahe a o týždeň neskôr v Krakove.

Majstrovstvá Európy v Tacene sa začnú vo štvrtok 16. mája a vyvrcholia o tri dni neskôr. Okrem Štaffena budú Slovensko v K1 reprezentovať Martin Halčin a Adam Gonšenica.