Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Šport

Volejbalové tímy VKP Bratislava v novej sezóne s najvyššími ambíciami

Na snímke viceprezident a športový riaditeľ VKP FTVŠ UK Bratislava Eduard Hronský počas spoločnej tlačovej konferencie klubov Inter Bratislava, BK Slovan Bratislava a VKP FTVŠ UK Bratislava v Bratislave 18. septembra 2024. Foto: FOTO TASR - Jakub Kotian

Mužský tím skončil minulý rok druhý, no v novej sezóne sa chce vrátiť späť na vrchol.

Bratislava 18. septembra (TASR) - Volejbalové kluby mužov a žien VKP FTVŠ UK Bratislava vstupujú do novej sezóny s najvyššími ambiciámi. Muži v uplynulej sezóne neobhájil titul a prehrali vo finále s Komárnom. V ženskej extralige skončilo družstvo na treťom mieste, no v najbližšej chce prekaziť štvorročnú hegemóniu VK Slávia EU Bratislava. K naplneniu cieľov má prispieť aj vstup spoločnosti JTRE sports & entertainment a.s. patriacej do holdingu realitného developera JTRE, ktorá je majoritným majiteľom.

"Je obrovský problém zohnať partnerov na šport. Celé štyri roky sme sa borili s problémom, aby sme nastavený rozpočet dokázali naplniť. Aby sme neboli nikomu nič dlžní a boli zaplatené všetky náležitosti, ktoré súvisia s činnosťou klubu. Toto je istota, že takýto silný finančný partner nás nenechá v polovičke cesty. Pre nás je úžasný pocit mať za sebou niekoho o koho sa môžeme oprieť," uviedol prezident klubu Peter Novák k príchodu JTRE.

Mužský tím skončil minulý rok druhý, no v novej sezóne sa chce vrátiť späť na vrchol. Má k tomu pomôcť aj príchod skúseného slovenského reprezentanta Tomáša Kriška. "Tomáš vyrastal vo VKP, zažil s ním úspechy, ale aj prehry. Bojoval som za jeho návrat už dva roky. Má zahraničnú kvalitu, ale teraz sa nám to podarilo. Na jeho príchode zohrala veľkú rolu aj rodina," povedal športový riaditeľ a viceprezident klubu Eduard Hronský. Jeho príchod označil za kľúčový aj Novák: "Je volejbalovou legendou a myslím si, že bude nielen hráčskym prínosom, ale aj mentorom pre mladých hráčov."



Kľúčovou súčasťou tímu je aj kapitán Juraj Zaťko, ktorý mal zdravotné problémy. "Zatiaľ to vyzerá, že koleno je v poriadku. Dúfam, že do sezóny budem stopercentne pripravený. Musím poďakovať klubu a sponzorom, že som mohol absolvovať rehabilitáciu." Tréner Robin Pělucha uviedol, že cieľom je, aby klub skončil v prvej trojke: "To je prioritná ambícia. Samozrejme, chceme sa pobiť o titul a vrátiť sa späť na pozíciu najlepšieho tímu." Mužský VKP rieši ešte posilu na pozíciu univerzála. "Verím, že to bude čoskoro vyriešené," povedal Novák.

Aj ženský tím by chcel siahať na titul. "Minulý rok sme ustúpili o jednu priečku nižšie. Družstvo sme však vyskladali tak, aby sme sa vrátili späť. Ambície by mali byť vyššie oproti vlaňajšej sezóne. Tím je úplne iný, je starší a skúsenejší. Verím, že to nebude výsledkovo ako na hojdačke. Musíme nájsť štýl hry, ktorým nám bude vyhovovať," zdôraznil kormidelník Pavel Bernáth. Kapitánkou tímu bude Ema Smiešková: "Myslím si, že máme dobrý kolektív, tri zahraničné hráčky a aj libero zo slovenskej reprezentácie. Výzvou pre mňa je zodpovednosť za družstvo." VKP posilnili dve Brazílčanky, ktoré majú priniesť kvalitu a pomôcť ku kvalitným výsledkom.

Družstvo žien sa predstaví aj v pohárovej súťaži Challenge Cupe. Čaká ich kvalitný nemecký súper SC Potsdam. Najprv sa 9. októbra predstavia na domácej palubovke a o týždeň neskôr nastúpia v Nemecku. "Pripravujeme sa na tento dvojzápas. Hral som európsky pohár, má svoju kvalitu. Vyžrebovali nám najťažšieho súpera, ale je to o náhode. Skonfrontujeme sa s klubom a hráčkami, ktorí sú na vysokej úrovni. Po dvojzápase budeme vedieť, ako sme na tom. Pre mňa to je výzva. Možno lepšie ako dostať veľmi ľahkého súpera," skonštatoval Bernáth.



Podobne ako bratislavské basketbalové kluby, aj volejbalové budú hrať v priestoroch Gopass areny v Bratislave na Pasienkoch. "Divácky komfort v tejto hale bude lepší oproti minulému roku. Je to výborná hala na volejbal, ako hráči nemáme žiadne výhrady a sme radi, že tu môžeme hrať," povedal Zaťko a doplnil ho Novák: "Hala je nádherná, obrovský priestor. Obom tímom sa v nej hrá dobre. Uvidíme, aké budú hracie termíny. Rozhodovať budú časy, ťažko povedať, koľko divákov príde."