Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 29. jún 2024Meniny má Peter a Pavol
< sekcia Šport

Výškar Horák ukončil snahu o štart na OH v Londýne neúspešne

Peter Horák Foto: TASR/Dušan Hein

Slovenskú atletiku tak bude vo výškarskom sektore pod piatimi kruhmi v Londýne reprezentovať len Michal Kabelka.

Viersen 8. júla (TASR) - Výškar Peter Horák ukončil svoju snahu splniť ostrý limit na OH v Londýne (231 cm) v nemeckom Viersene. Do poslednej chvíle oň bojoval, no na špecializovanom mítingu pokoril len 218 cm a uzavrel si tak dvere na olympiádu.

Jeho tréner v banskobystrickej Dukle Radovan Mišík vo Viersene nebol a len na diaľku vnímal výkon svojho zverenca. "Len mi oznámil, že skočil 218, zázrak sa teda nekonal. Celý míting poznačil hustý dážď a museli ho aj na polhodinu prerušiť. Pochopiteľne, že v takých podmienkach sa skáče veľmi ťažko, no nech to neznie ako výhovorka. Celá sezóna Peťovi nevyšla, stabilizoval sa na 220 - 223, na viac nemal."

Za príčinu slabších výkonov označil Radovan Mišík hlavne dva problémy. "Prvým je technika a nedostatky v nej, ktoré pramenili z druhého problému, slabšej koncentrácii. Čo z toho, že na tréningoch sa ukazoval dobre, keď v súťaži sa nevedel nabudiť k lepším výkonom a zabrať v správnej chvíli na správnom mieste. A pritom v hale sa ukazoval vynikajúco, v Hustopečiach nás béčkový splnený limit na olympiádu 228 cm optimisticky naladil, no už na ne nenadviazal, aj keď natrénované mal a aj zdravie ho podržalo. Musíme sa nad tým zamyslieť, a potom uvidíme, čo ďalej."

Peter Horák mohol do Londýna letieť len vtedy, ak by pokoril 231 cm, pretože Michal Kabelka áčkový limit zdolal na halovom mítingu Europa SC High Jump v Banskej Bystrici. Keďže sa tak nestalo, slovenskú atletiku vo výške bude pod piatimi kruhmi reprezentovať len Michal Kabelka.

Na OH v Londýne už definitívne bude štartovať jedenástka slovenských atlétov.