Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 8. júl 2024Meniny má Ivan
< sekcia Šport

Wimbledon: Obhajca titulu Alcaraz po boji do osemfinále dvojhry

Obhajca trofeje Carlos Alcaraz zo Španielska, archívne foto. Foto: TASR/AP

Jeho ďalším súperom bude víťaz duelu medzi Francúzom Ugom Humbertom a ďalším americkým hráčom Brandonom Nakashimom.

Londýn 5. júla (TASR) - Španielsky tenista Carlos Alcaraz postúpil do osemfinále dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Tretí nasadený obhajca titulu zdolal v 3. kole Američana Francesa Tiafoea po päťsetovom boji 5:7, 6:2, 4:6, 7:6 (2) a 6:2. Jeho ďalším súperom bude víťaz duelu medzi Francúzom Ugom Humbertom a ďalším americkým hráčom Brandonom Nakashimom.

Alcaraz očakával, že Tiafoe bude klásť tuhý odpor. "Frances je skvelý hráč. Bolo to veľmi vyrovnané a náročné. Dlho som hľadal cestu k víťazstvo a som rád, že som ju napokon našiel. Vo štvrtom sete som sa vyhrabal z ťažkej situácie, keď som pri vlastnom servise prehrával 0:30. Snažil som sa sústrediť na každý fiftín. Pred tajbrejkom som si povedal, že musím ísť do toho odvážne a diktovať tempo hry. Teší ma, že sa mi to podarilo, piaty set bol už potom v mojej réžii," uviedol Alcaraz v pozápasovom interview.

muži - dvojhra - 3. kolo:

Carlos Alcaraz (Šp.-3) - Frances Tiafoe (USA-29) 5:7, 6:2, 4:6, 7:6 (2), 6:2, Tommy Paul (USA-12) - Alexander Bublik (Kaz.-23) 6:3, 6:4, 6:2, Grigor Dimitrov (Bulh.-10) - Gael Monfils (Fr.) 6:3, 6:4, 6:3