Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 11. október 2024Meniny má Valentína
< sekcia Šport

Zadina už nie je tréner Dynama Pardubíc, dočasný kouč je Baďouček

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Zadina pôsobil na striedačke Pardubíc od roku 2022 ako asistent. V januári tohto roku sa stal hlavným trénerom mužstva, ktoré bolo na druhom mieste v tabuľke.

Pardubice 9. októbra (TASR) - Marek Zadina už nie je hlavný tréner hokejistov Dynama Pardubice. Päťdesiatdvaročný kouč oznámil svoju rezignáciu v neskorých utorkových hodinách. Mužstvo dočasne povedie športový manažér B-tímu Václav Baďouček.

Zadina pôsobil na striedačke Pardubíc od roku 2022 ako asistent. V januári tohto roku sa stal hlavným trénerom mužstva, ktoré bolo na druhom mieste v tabuľke. S tímom následne zvíťazil v 13 z 15 zápasov a výrazne sa podpísal pod nový extraligový rekord v počte získaných bodov v základnej časti súťaže, ako aj pod zisk striebornej medaily. V mužstve pôsobia aj dvaja slovenskí zástupcovia, obranca Peter Čerešňák i útočník Matej Paulovič.

"Marek Zadina mal plnú podporu vedenia klubu. To sa snažilo realizačný tím vhodne doplniť. Marek nás svojim rozhodnutím zaskočil, ale plne to rešpektujeme. Zadina vždy robil to najlepšie pre tím. Prajeme mu v mene celého klubu len to najlepšie do budúcnosti a verím, že sa naše cesty znovu spoja," uviedol športový riaditeľ Petr Sýkora pre oficiálny klubový web.