Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 28. október 2024Meniny má Dobromila
< sekcia Šport

Zemplín Michalovce zdolal Skalicu 2:1

Na snímke druhý sprava Lukáš Šimko (Michalovce) , vľavo Róbert Matejova a vpravo Martin Černek (obaja Skalica) v zápase 12. kola futbalovej Niké ligy MFK Zemplín Michalovce - MFK Skalica 27. októbra 2024 v Michalovciach. Foto: TASR - Roman Hanc

Skaličania prehrali v druhom stretnutí za sebou a na predposlednom 11. mieste majú naďalej 9 bodov rovnako ako posledné Komárno.

Michalovce 27. októbra (TASR) - Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zvíťazili nad MFK Skalica 2:1 v nedeľňajšom zápase 12. kola Niké ligy. Prvýkrát v sezóne dosiahli dve víťazstvá po sebe, keď nadviazali na triumf nad FC Košice 3:2. Skaličania prehrali v druhom stretnutí za sebou a na predposlednom 11. mieste majú naďalej 9 bodov rovnako ako posledné Komárno, ktoré odohralo o jeden zápas menej.

Domáci vykročili za víťazstvom dvomi gólmi v prvej polhodine. V 19. minúte sa po individuálnom prieniku presadil Kyziridis a o osem minút aj Marcin - 2:0. Hostia znížili v 62. minúte, keď Černekovu hlavičku musel odobriť až VAR - 2:1. Snaha Skaličanov o vyrovnanie vygradovala v závere, no brankára Sahinoviča nedokázali prekonať.



Niké liga, 12. kolo:

MFK Zemplín Michalovce - MFK Skalica 2:1 (2:0)

Góly: 19. Kyziridis, 27. Marcin - 62. Černek. Rozhodcovia: Ruc – Štrbo, Bobko, ŽK: Bahi, Ikoba, Dzotsenidze - Černek, Hollý, Podhorin, 1263 divákov.

Michalovce: Sahinovič - Šimko, Dzotsenidze, Volanakis, Bahi (46. Žofčák) - Zubairu, Šimamura - Marcin (75. Adekunle), Danko (75. Bednár), Kyziridis (88. Arevalo Acosta) - Ikoba

Skalica: Junas - Krčík (46. Dani Alves), Podhorin, Kopas, Černek - Mášik (60. Hollý), Nagy - Matejov (46. Yao), Jibril (60. Fábry), Morong - Leginus (79. Gaži)




hlasy:

Anton Šoltis, tréner MFK Zemplín Michalovce: "Očakávali sme ťažký zápas a to sa aj potvrdilo. Po prvom polčase to mohlo byť aj 4:0 alebo 5:0. Dali sme však iba dva góly a vedeli sme, že súper bude v druhom polčase viac riskovať a viac otvárať hru. Tak sa aj stalo. Mali sme 2-3 čisté príležitosti, v ktorých sme mohli zápas "zavrieť." Veľmi sme chceli zvíťaziť a v závere bol na hráčoch vidieť strach o výsledok. Súper mal na konci nejaké pološance. Hráčom stále prízvukujeme, že zápasy rozhoduje efektivita premieňania príležitostí. Zvíťazili sme v druhom zápase po sebe. Sme na dobrej ceste, no naďalej musíme pracovať, pretože máme čo zlepšovať."



David Oulehla, tréner MFK Skalica: "Odchádzame s nulou, takže nie sme spokojní. Prvý polčas bol v takom duchu, v akom sme očakávali. Súper sa dostával rýchlymi prihrávkami za náš chrbát, my sme si s tým niekoľkokrát zle poradili a inkasovali sme dva góly. Cez prestávku sme siahli k dvom zmenám, ktoré nám pomohli. Aj ďalší striedajúci hráči vstúpili do zápasu veľmi dobre a strelili sme gól na 2:1. Neskôr sme si vytvorili tlak a aj viacero gólových príležitostí. Myslím si, že zápasu by viac svedčala remíza, ktorú by sme si zaslúžili za záver zápasu. Futbal sa však hrá 90 minút a my sme v prvom polčase neboli dostatočne kvalitní na to, aby sme uspeli."