Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 4. júl 2024Meniny má Prokop
< sekcia Šport

Žilinskí futbalisti zdolali Trnavu a mieria pomaly do finále SP

V prvom semifinálovom zápase Slovenského pohára vo futbale hrala MŠK Žilina s FC Spartak Trnava 9. apríla 2013 v Žiline. Na snímke v 8. minúte zápasu dokázali hostia vyrovnať na 1:1 Jánom Vlaskom. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Futbalisti Žiliny sú jednou nohou v semifinále Slovnaft Cup-u. Doma zdolali Spartak Trnava 3:2.

Žilina 9. apríla (TASR) - Futbalisti MŠK Žilina zvíťazili v prvom semifinále Slovnaft Cup-u nad Spartakom Trnava 3:2.



MŠK Žilina - Spartak Trnava 3:2 (3:1)

Góly: 3. Leitner, 34. Majtán, 41. Piaček - 9. Vlasko, 81. Kaščák Rozhodcovia: Pavlík - Ádam, Bobko, ŽK: Mravec, Guba - Vlasko, Sabo, Mikinič, Vyskočil, 1835 divákov

Zostavy a striedania:

Žilina:
Dúbravka - Mabouka, Piaček, Akakpo (77. Nunes), Leitner - Mravec (63. Paur), Pečovský - Guba, Barčík (84. Škvarka), Pich - Majtán

Trnava: Rusov - Habánek, Gross, Grabež, Ciprys - Augustíni (57. Hodúr), Kaščák - Sabo, Vlasko (46. Mikovič), Mikinič - Tomaček (68. Vyskočil)



V prvom semifinálovom zápase Slovenského pohára vo futbale hrala MŠK Žilina s FC Spartak Trnava 9. apríla 2013 v Žiline. Na snímke domáci hráč Vladimír Leitner a David Guba sa tešia z prvého gólu, ktorý dal Leitner už v 3. minúte zápasu.
Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Priebeh zápasu


Zápas pod Dubňom mal raketový štart. Už úvodná desaťminútovka priniesla dva góly. Skóre otvorili Žilinčania v 3. minúte, keď sa Barčíkov center do šestnástky dostal až Leitnerovi, ktorý trafil presne k pravej žrdi. O šesť minút už bolo vyrovnané, po rohovom kope Trnavy zostal pri vzdialenejšej žrdi voľný Vlasko a od brvna dostal loptu do siete. Po žilinskom rohu v 24. minúte sa v šestnástke ocitol na zemi Piaček, možno to smrdelo pokutovým kopom, no píšťalka hlavného rozhodcu sa neozvala. O štyri minúty neskôr sa domáci dostali do ďalšej sľubnej príležitosti, Barčík výborne vysunul Majtána, ale pri lopte bol o niečo skôr trnavský brankár Rusov. Veľkú chybu urobil v 34. minúte na polovici ihriska hosťujúci útočník Tomaček, lacno stratil loptu a niekoľkým hráčom Žiliny sa otvoril priestor na protiútok. Barčíkov center našiel pred bránkou úplne voľného Majtána, ktorého hlavička zapadla do siete a Žilina išla opäť do vedenia. Domáci boli na koni a krátko po druhom góle mohli streliť aj tretí, Picha však vychytal brankár Rusov. Nasledoval roh, po ktorom zakončoval Akakpo a trnavský brankár sa opäť vyznamenal. V 41. minúte si Rusov siahol aj na Piačekovu hlavičku, ale tá mu prepadla do siete. Žilina viedla už 3:1 a aj tretiemu gólu predchádzal výborný center Barčíka.

Trnavčania na začiatku druhého polčasu urobili dve zmeny v zostave, najprv prišiel Mikovič, potom Hodúr, snažili sa s nepriaznivým vývojom niečo urobiť, ale do veľkej šance sa v 58. minúte dostali opäť domáci. Maboukovu strelu spoza šestnástky Rusov vyrazil iba pred seba, Majtán však zaváhal a Pichovu dorážku odvrátila obrana hostí. O sedem minút neskôr Žilina pohrozila znova. Hlavnú úlohu v týchto chvíľach hral obranca Mabouka, najprv výborne nacentroval na hlavu Gubu, ktorého zakončenie Rusov vytlačil na žrď a po následnom rohovom kope Mabouka strieľal z veľkej vzdialenosti a lopta len tesne minula priestor trnavskej brány. Nasledovali trochu hluché minúty, no po nich sa Trnava dočkala kontaktného gólu. Bola to geniálne zahraná štandardka v 81. minúte zápasu. Hodúr rozohral priamy kop krátkou prihrávkou na Habánka, ten poslal center na vzdialenejšiu žrď, kde stál Kaščák a nádhernú akciu zakončil presnou hlavičkou. V 90. minúte pálil z hranice šestnástky Hodúr, mohol vyrovnať, ale to by musel trafiť bránu. Žilina tak v prvom semifinále Slovnaft Cupu porazila Trnavu 3:2.


Štefan Tarkovič, tréner Žiliny: "Som sklamaný, že sme dali tri góly a až dva si nechali streliť. Nepochopím, ako sme mohli riešiť situácie, po ktorých sme inkasovali. Začali sme dobre, strelili rýchly gól a našou nezodpovednosťou sme hneď inkasovali. Potom sme zlepšili výkon, dali ďalšie dva góly a hralo sa nám lepšie. V druhom polčase sme sa opäť snažili hrať dopredu, ale to sa nám už príliš nedarilo. Zlom bol v Gubovej nepremenenej šanci, po ktorej Trnava pridala, dostala sa do zápasu a znížila na 2:3, čo je pre nás veľká škoda."

Peter Zelenský, tréner Trnavy: "Prišli sme do Žiliny v kombinovanej zostave, príležitosť dostali aj hráči, ktorí nehrávali. Niektorí v prvom polčase nesplnili to, čo som naordinoval, a z toho sme inkasovali. Po zmene strán sme prestriedali a pomohlo nám to. Keby Žilina dala štvrtý gól, bolo by po zápase. Potom sme začali kombinovať, zlepšili sme hru a znížili sme na 3:2. Je to teda stále otvorené a máme v odvete o čo hrať."