Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 22. september 2024Meniny má Móric
< sekcia Šport

Žilina získala poľského hokejového útočníka Walegu

Ilustračná snímka. Foto: TASR Erika Ďurčová

Dvadsaťštyriročný center je slovenským hokejovým fanúšikom dobre známy z pôsobenia v HK 32 Liptovský Mikuláš.

Žilina 22. septembra (TASR) - Káder hokejového extraligistu DOXXbet Vlci Žilina sa rozrástol o ďalšie legionárske meno. Pod Dubeň prichádza poľský útočník a reprezentant Kamil Walega. Klub o tom informoval v tlačovej správe.

Dvadsaťštyriročný center je slovenským hokejovým fanúšikom dobre známy z pôsobenia v HK 32 Liptovský Mikuláš, za ktorý odohral v najvyššej slovenskej súťaži v sezónach 2021/22 a 2022/23 83 zápasov s bilanciou 20 gólov a 24 asistencií. Päť ďalších duelov a jeden gól na konto si pripísal aj v baráži proti Žiline, vďaka ktorej sa Liptáci udržali v extralige. Dobré výkony na Liptove a v poľskej reprezentácii mu priniesli aj angažmán u českého majstra HC Oceláři Třinec, za ktorý odohral vlani jedenásť duelov. Viac si na konto pripísal v třineckej rezerve pôsobiacej vo Frýdku-Místku, kde odohral 28 stretnutí (10+11).

Walega je napriek mladému veku už skúsený hráč. Za áčko poľskej reprezentácie odohral už 62 zápasov, zúčastnil sa aj na tohtoročnom svetovom šampionáte v Česku, kde boli Poliaci súpermi Slovákov. V drese Třinca si odchovanec Jastrzebia zahral aj v deviatich stretnutiach Ligy majstrov, v ktorých dosiahol aj jeden presný zásah.

V kádri DOXXbet Vlci Žilina sú na legionárskych postoch piati Kanaďania – brankár Connor LaCouvée, obrancovia Miguël Tourigny a Brendan Miller a útočníci Nick Jones a Jarid Lukosevicius. Kouč Milan Bartovič môže počítať aj so službami amerického útočníka Huntera Fejesa, českého obrancu Daniela Kolářa a ruského beka Kirilla Djakova.