Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 30. september 2024Meniny má Jarolím
< sekcia Šport

Žilinský dres si po takmer 16 rokoch obliekol obranca Peter Pekarík

Na snímke zľava Adrián Kaprálik a Mário Sauer (obaja Žilina) sa radujú z gólu v zápase 9. kola futbalovej Niké ligy medzi MŠK Žilina - KFC Komárno v nedeľu 29. septembra 2024 v Žiline. Foto: TASR - Daniel Stehlík

Víťazný gól "šošonov" strelil v 62. minúte Adrián Kaprálik.

Žilina 29. septembra (TASR) - Futbalisti MŠK Žilina zdolali v nedeľnom stretnutí 9. kola Niké ligy nováčika KFC Komárno 2:1. Víťaznú šnúru v najvyššej domácej súťaži natiahli už na päť zápasov a z druhého miesta zaostávajú za vedúcim Slovanom Bratislava stále o bod. Komárno figuruje na ôsmej priečke.

Žilinský dres si po takmer 16 rokoch obliekol reprezentačný obranca Peter Pekarík, ktorý sa vo štvrtok dohodol s MŠK na polročnom kontrakte. Domáci viedli od 2. minúty po góle Dávida Ďuriša, ale hosťom sa podarilo v 48. minúte vyrovnať zásluhou Patrika Voleského. Víťazný gól "šošonov" strelil v 62. minúte Adrián Kaprálik.



Niké liga - 9. kolo:


MŠK Žilina - KFC Komárno 2:1 (1:0)

Góly: 2. D. Ďuriš, 62. Kaprálik - 48. Voleský. Rozhodovali: Ochotnický – Štrbo, Pacák, ŽK: Ndjeungoue, Pekarík, Minárik - Sluka, Diviš, 2062 divákov.

MŠK Žilina: Belko - Minárik, Hubočan, Ndjeungoue - Pekarík (84. Hranica), Káčer (73. Gidi), Sauer, Bari (90.+6 Kopásek) - Kaprálik, Iľko (73. Bile), D. Ďuriš (90.+6 Alijagič)

KFC Komárno: Trefil - Diviš, Pillár, Rudzan, Šmehyl - Ožvolda (65. T. Németh) - Sliacky (74. Sluka), Špyrka (65. Bayemi), Žák, Tamás (82. Pastorek) - Voleský (65. Sylvestr)



hlasy po zápase:

Michal Ščasný, MŠK Žilina: "Potvrdzujem slová trénera hostí, ťažko sa nám dostávalo cez súperov obranný blok. Boli sme často príliš zbrklí, nepripravovali sme si šance ideálne. Som však rád, že sme zápas zvládli, mal som pred Komárnom rešpekt, je to nepríjemný, agresívny súper. Som rád za tri body, zároveň si myslím, že by si Komárno nezaslúžilo prehrať vyšším rozdielom. Berieme tri body s pokorou a rešpektom, sú pre nás dôležité. Zároveň musím dodať, že v tichu sa ťažko hrá, chlapci potrebujú aj emócie z tribúny a tie nám chýbajú."

Mikuláš Radványi, tréner KFC Komárno: "Vieme, že Žilina je bez prehry, má vynikajúci prechod, ale urobili sme detinskú chybu už v druhej minúte. Na moje prekvapenie sme potom hru vyrovnali, no stále mám pocit, že niektorí hráči nechápu, že sme v najvyššej súťaži. Mali sme tri šance, z ktorých sme mali skórovať. Nabádal som hráčov, aby sme boli aktívni, vyrovnali sme, ale zase sme urobili chybu a dostali sme gól. Hráčom nemám čo vyčítať, odmakali zápas a som na nich hrdý."