Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Šport

Zranený De Roon nebude Holandsku k dispozícii na šampionáte

Marten de Roon pózuje s trofejou po víťazstve svojho tímu vo finálovom zápase Európskej ligy medzi Atalantou a Bayerom Leverkusen na Aviva Stadium v írskom Dubline. Foto: TASR/AP

Holanďania odštartovali v pondelok prípravu na EURO aj bez dvoch hráčov Borussie Dortmund, ktorú čaká v sobotu finále Ligy majstrov proti Realu Madrid.

Amsterdam 28. mája (TASR) - Marten de Roon nebude reprezentácii Holandska k dispozícii na blížiacich sa ME v Nemecku. Stredopoliara Atalanty Bergamo vyradilo z hry svalové zranenie, ktoré pred dvoma týždňami utrpel vo finále Talianskeho pohára.

Holanďania odštartovali v pondelok prípravu na EURO aj bez dvoch hráčov Borussie Dortmund, ktorú čaká v sobotu finále Ligy majstrov proti Realu Madrid. Donyell Malen a Ian Maatsen sa tak pripoja k tímu až neskôr. Tréner Ronald Koeman má v širšom kádri 29 hráčov, traja ešte tím pred štartom ME opustia.

V príprave sa Holandsko stretne 6. júna s Kanadou, o štyri dni neskôr ich preverí Island. Súpermi "oranjes" v základnej skupine na šampionáte budú Francúzsko, Rakúsko a Poľsko. Informovala agentúra DPA.