Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 28. september 2024Meniny má Václav
< sekcia

Únia miest Slovenska ďakuje prezidentke za podporu

Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová (vľavo) vystupuje s príhovorom na novoročnom prijatí predstaviteľov samosprávnych združení SK8, ÚMS a ZMOS v priestoroch Historickej radnice v Košiciach 11. januára 2024. Foto: TASR - Roman Hanc

ÚMS zároveň verí, že v rovnakom trende bude postupovať aj Pellegrini.

Bratislava 14. júna (TASR) - Únia miest Slovenska (ÚMS) ďakuje prezidentke Zuzane Čaputovej za záujem o problémy miest a podporu samospráv. Verí, že v rovnakom trende bude postupovať aj zvolený prezident Peter Pellegrini. TASR o tom informovala hovorkyňa ÚMS Daniela Piršelová.

"Únia miest Slovenska chce aj verejne poďakovať odchádzajúcej prezidentke Zuzane Čaputovej, že počúvala hlas miest, zaujímala sa o ich problémy, konzultovala relevantnú legislatívu a podporovala slovenskú samosprávu," uviedla ÚMS. Podotkla, že prezidentka sa ako jedna z mála zaujímala aj o špecifické problémy slovenských miest.

ÚMS zároveň verí, že v rovnakom trende bude postupovať aj Pellegrini. "Tiež pozná problémy samosprávy. Dúfame, že nedovolí, aby boli slovenské mestá odsúvané na druhú koľaj, ale zostanú relevantnými partnermi v rámci rozvoja Slovenska a kvality života obyvateľov," poznamenala.

Pellegrini sa prezidentského úradu ujme v sobotu (15. 6.) na slávnostnej inaugurácii v priestoroch Slovenskej filharmónie v Bratislave. S Čaputovou sa rozlúči popoludní pri prevzatí Prezidentského paláca.