Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Tenis

Alcaraz postúpil do štvrťfinále dvojhry

Na snímke Carlos Alcaraz zo Španielska hrá forhendový return s Ugom Humbertom z Francúzska počas zápasu štvrtého kola na tenisových majstrovstvách Wimbledonu v Londýne v nedeľu 7. júla 2024. Foto: TASR-AP

Šestnásty nasadený hráč narobil favoritovi problémy hlavne v treťom sete, v ktorom ho dokázal trikrát po sebe brejknúť v treťom, piatom i siedmom geme.

Londýn 7. júla (TASR) - Španielsky tenista Carlos Alcaraz postúpil do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Vlaňajší šampión a tretí nasadený hráč zdolal v nedeľňajšom osemfinále Francúza Uga Humberta v štyroch setoch 6:3, 6:4, 1:6 a 7:5. Vo štvrťfinále ho čaká dvanásty nasadený Tommy Paul z USA, ktorý vyradil Španiela Roberta Bautistu Aguta v troch setoch 6:2, 7:6 (4) a 6:2.

Šestnásty nasadený Humbert narobil favoritovi problémy hlavne v treťom sete, v ktorom ho dokázal trikrát po sebe brejknúť v treťom, piatom i siedmom geme. Alcaraz dovtedy nestratil ani raz svoje podanie. Servis ho nepodržal ani vo štvrtom dejstve, keď po dvoch stratách prehrávala 3:4, následne však odvrátil tri brejkbaly a v 12. geme využil prvý mečbal. "Dnes som sa cítil na kurte skvele, myslím si, že som hral na vysokej úrovni. Snažím sa bojovať o každú loptičku a je jedno, na ktorej časti kurtu som," povedal Alcaraz.

Medzi najlepšou osmičkou nechýba líder svetového rebríčka Jannik Sinner z Talianska, ktorý vyradil štrnásteho nasadeného Boba Sheltona z USA v troch setoch 6:2, 6:4 a 7:6 (9) a vo štvrťfinále narazí na Daniila Medvedeva. Piaty nasadený Rus postúpil po tom, ako jeho súper Grigor Dimitrov za stavu 3:5 v prvom sete odstúpil pre zranenie. Desiaty nasadený Bulhar mal pritom duel výborne rozbehnutý a viedol 3:0, no práve vtedy sa pošmykol a poranil si pravdepodobne koleno. Ešte sa pokúsil hrať, ale po piatych víťazných gemoch Medvedeva duel skrečoval.

Nedeľňajší program narušil dážď, pre ktorý sa začalo hrať o takmer dve hodiny neskôr.

dvojhra - osemfinále:

Tommy Paul (USA-12) - Roberto Bautista Agut (Šp.) 6:2, 7:6 (4), 6:2, Daniil Medvedev (Rus.-5) - Grigor Dimitrov (Bulh.-10) 5:3 - Dimitrov skreč, Jannik Sinner (Tal.-1) - Bob Shelton (USA-14) 6:2, 6:4, 7:6 (9), Carlos Alcaraz (Šp.-3) - Ugo Humbert (Fr.-16) 6:3, 6:4, 1:6, 7:5