Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Tenis

Krejčíková sa dostala do semifinále, čaká ju Rybakinová

Na snímke česká tenistka Barbora Krejčíková sa raduje po víťazstve nad Lotyškou Jelenou Ostapenkovou vo štvrťfinále ženskej dvojhry na grandlamovom turnaji vo Wimbledone 10. júla 2024. Foto: TASR/AP

Rybakinová síce hneď v úvode prišla o podanie, no v ďalšom geme súperku rebrejkla.

Londýn 10. júla (TASR) - Česká tenistka Barbora Krejčíková premiérovo postúpila do semifinále dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V stredajšom štvrťfinále zdolala Jelenu Ostapenkovú z Lotyšska 6:4, 7:6 (4). Turnajová tridsaťjednotka sa v boji o finále stretne s Kazaškou Jelenou Rybakinovou, šampiónka z roku 2022 a nasadená štvorka si poradila s dvadsaťjednotkou "pavúka" Jelinou Svitolinovou z Ukrajiny 6:3, 6:2.

V súboji dvoch víťaziek Roland Garros začala lepšie Krejčíková, ktorá získala v treťom geme brejk a vytvorila si náskok 3:1. Češka v ďalšom priebehu prvého setu získanú výhodu potvrdila a získala ho vo svoj prospech za 32 minút. Ostapenková sa v druhom dejstve dostala do vedenia 4:1. Krejčíková však potom vyhrala nasledujúce štyri hry, no nedokázala dopodávať. Napokon rozhodol tajbrejk, v ktorom mala navrch česká tenistka.

"Nemám slov. Povedala som si, že do toho dám všetko, čo vo mne je a som naozaj šťastná, že sa mi to podarilo. Je to neuveriteľný okamih, ktorý práve teraz zažívam vo svojej tenisovej kariére," uviedla 28-ročná Krejčíková. "Mám za sebou ťažké obdobie, bola som zranená a nedarilo sa mi. Bolo veľa pochybností, ale veľmi sa chcem poďakovať svojmu tímu, ktorý mi pomohol. Som šťastná, že som sa nevzdala a teraz som v semifinále."

Rybakinová síce hneď v úvode prišla o podanie, no v ďalšom geme súperku rebrejkla. Rozhodujúci moment prvého setu prišiel za stavu 4:3 pre Kazašku, ktorá Svitolinovej opäť zobrala servis a pri svojom podaní využila druhý setbal. Štvrtá nasadená získala brejk počas prvej hry druhého dejstva a dostala sa rýchlo do náskoku 2:0. V siedmom geme opäť uspela na servise Ukrajinky a dotiahla zápas do víťazného konca, keď duel ukončila esom.

"Som spokojná zo svojím výkonom. Chcem poďakovať všetkým za podporu. S Jelenou je ťažké hrať za akéhokoľvek stavu a nikdy to nie je jednoduché," povedala Rybakinová v prvom pozápasovom interview a zaspomínal si aj na triumf spred dvoch rokoch na tráve All England Clubu: "Sú to krásne spomienky. Vždy si na to spomínam, keď hrám na centrálnom dvorci."


ženy - dvojhra - štvrťfinále:

Jelena Rybakinová (Kaz.-4) - Jelina Svitolinová (Ukr.-21) 6:3, 6:2