Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Trenčiansky kraj

Cudzinec vykradol čerpaciu stanicu, obvinili ho z lúpeže

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk - Jaroslav Taldík

Predavačka z obavy o svoj život vybrala z pokladne hotovosť vo výške 830 eur, ktorú položila na pult.

Nové Mesto nad Váhom 22. júla (TASR) - Policajný vyšetrovateľ obvinil 29-ročného muža cudzej štátnej príslušnosti zo zločinu lúpeže. Obvinený so zbraňou z čerpacej stanice v Novom Meste nad Váhom ukradol hotovosť. Trenčianska krajská polícia o tom v pondelok informovala na sociálnej sieti.

"Obvinený, zamaskovaný kapucňou a šatkou cez ústa, prišiel na čerpaciu stanicu vo večerných hodinách. Na predavačku namieril čiernu krátku strelnú zbraň nezisteného typu a značky, ktorú držal v pravej ruke a opakoval, aby mu z pokladne dala všetky peniaze," uviedli policajti.

Predavačka z obavy o svoj život následne podľa nich vybrala z pokladne hotovosť vo výške 830 eur, ktorú položila na pult. "Muž si peniaze zobral a z predajne odišiel. Policajti ho po vypátraní v zmysle zákona obmedzili na osobnej slobode a umiestnili ho v cele policajného zaistenia," doplnila polícia.

Vyšetrovateľ spracoval podnet na väzobné stíhanie obvineného, o ktorom bude rozhodovať sudca Okresného súdu v Trenčíne. Mužovi v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov.