Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 18. október 2024Meniny má Lukáš
< sekcia Trenčiansky kraj

Ďalšia časť Ulice energetikov v Prievidzi má jednosmernú premávku

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Zmenu organizácie dopravy samospráva odôvodnila zvýšením bezpečnosti cestnej premávky a zlepšením pomerov statickej dopravy v dotknutej lokalite.

Prievidza 20. júna (TASR) - Samospráva Prievidze pristúpila k zmene organizácie dopravy na Ulici energetikov. Na ďalšej časti komunikácie na sídlisku Kopanice od stredy (19. 6.) zaviedla jednosmernú premávku. Zmena podľa radnice prinesie viac parkovacích miest. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová.

Jednosmernú premávku zaviedla radnica na Ulici energetikov ešte vlani na jeseň v úseku od Ulice K. Novackého k Ceste Vl. Clementisa. "Z dôvodu zabezpečenia dopravnej obsluhy školy na Ulici energetikov a parkoviska pre potraviny mesto umožnilo obojsmernú premávku na začiatku a na konci ulice," pripomenula Krajčiová.

Od stredy radnica zaviedla po odbornom spracovaní projektantmi a schválení dopravným inšpektorátom jednosmernú premávku v časti od základnej školy (ZŠ) k Ceste Vl. Clementisa.

Zmenu organizácie dopravy samospráva odôvodnila zvýšením bezpečnosti cestnej premávky a zlepšením pomerov statickej dopravy v dotknutej lokalite. "Prax ukázala, že pôvodný zámer ponechať túto časť ulice ako obojsmernú z dôvodu zásobovania a lepšej dostupnosti k škole zhoršoval bezpečnosť premávky v tejto lokalite. K zmene sme tak pristúpili na základe viacerých podnetov, ktoré sme dostali od obyvateľov, poslancov i návštevníkov ZŠ," ozrejmila Krajčiová.

Zároveň bude mesto na Ulici energetikov podľa nej zabezpečovať práce na zvýšení počtu parkovacích miest. "Zjednosmernenie komunikácie nám umožní aj zmenu v parkovaní z pozdĺžneho na šikmé, čím dôjde k navýšeniu počtu parkovacích miest v lokalite," dodala.