Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 18. október 2024Meniny má Lukáš
< sekcia Trenčiansky kraj

Handlová pristúpila k obnove dopravného značenia

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Radnica už pred časom zrealizovala obnovy náterov na priechodoch pre chodcov, v tomto období pristúpila k vyznačeniu čiar zákazu státia.

Handlová 9. júla (TASR) - Samospráva Handlovej pristúpila k obnove dopravného značenia. Nové značenie realizuje v rôznych častiach mesta. Opatrením sleduje upokojenie dopravy na území Handlovej a posilnenie predpisov v zmysle zákona o cestnej premávke. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

Radnica už pred časom zrealizovala obnovy náterov na priechodoch pre chodcov, v tomto období pristúpila k vyznačeniu čiar zákazu státia. Žlté čiary postupne nahradili alebo nahrádzajú "cikcakové" biele podľa novej vyhlášky k cestnému zákonu. "Obe vodorovné dopravné značenia platia. Cikcak čiary už nájdu obyvatelia na Mostnej ulici, Námestí baníkov, Potočnej ulici a za podnikateľským inkubátorom pred vstupom na parkovisko. Ďalšie pribudnú na sídlisku Mostná," uviedla Paulínyová.

Vyhláška takzvanú cikcak čiaru podľa nej definuje ako vodorovné dopravné značenie na označenie úseku, na ktorom je zakázané parkovať. Povolené je krátkodobé zastavenie. "Označenie slúži na to, aby sa sprehľadnila doprava a ostalo voľné miesto v prípade potreby pre záchranné zložky. S náterom cikcak čiar začala samospráva na sídliskách, kde eviduje najväčší problém s parkovaním," ozrejmila.

Značenie má prispieť k regulácii dopravy v meste. Obnovu zabezpečuje spoločnosť Hater - Handlová.