Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 18. október 2024Meniny má Lukáš
< sekcia Trenčiansky kraj

Prievidzskí hasiči si precvičili zásah pri požiari na streche firmy

Ilustračná snímka. Foto: TASR Lukáš Grinaj

Evakuácia zamestnancov prebehla pod dozorom protipožiarnej hliadky a vedúcich zamestnancov ešte pred príchodom hasičov.

Prievidza 12. júna (TASR) - Prievidzskí hasiči si precvičili zásah pri požiari na streche administratívnej budovy a v jednej z hál v areáli vývojovej a výrobnej spoločnosti v Prievidzi. Súčasťou cvičenia, ktoré bolo v utorok (11. 6.), bola i evakuácia zranenej osoby. TASR o tom v stredu informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trenčíne Marián Petrík.

"Evakuácia zamestnancov prebehla pod dozorom protipožiarnej hliadky a vedúcich zamestnancov ešte pred príchodom hasičov, avšak na streche administratívnej budovy zostala uviaznutá jedna zranená osoba," uviedol Petrík.

Cieľom cvičenia bolo podľa neho preverenie činnosti a precvičenie zručností príslušníkov HaZZ pri spôsobe nasadenia síl a prostriedkov pri likvidácii požiaru v objekte s väčším počtom osôb, tiež pri prieskume a vyhľadávaní osôb v požiarom zasiahnutej budove. "Hasiči si precvičili i transport zranenej osoby prostredníctvom evakuačných nosidiel a výškovej techniky zo strechy budovy, poskytnutie predlekárskej prvej pomoci zranenej osobe, simulovanú likvidáciu požiaru a odvetranie postihnutých priestorov," priblížil s tým, že cvičenie zároveň preverilo činnosť pracovníkov postihnutej spoločnosti v prípade vzniku požiaru.