Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Trenčiansky kraj

Lavičkový potok na Soblahovskej ulici v Trenčíne premostí nová lávka

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Spodná hrana konštrukcie lávky bude vzdialená od dna potoka necelých 2,5 metra, čím sa umožní mechanická údržba koryta potoka.

Trenčín 10. mája (TASR) - Mesto Trenčín začne budúci týždeň s prácami na výstavbe novej lávky cez Lavičkový potok na Soblahovskej ulici. Informovala o tom trenčianska hovorkyňa Erika Ságová.

"Pred časom sme na základe statického posudku uzavreli lávku pre peších ponad Lavičkový potok na Soblahovskej ulici. V najbližších dňoch ju spoločnosť z Trenčianskej Turnej rozoberie a na jej mieste postaví novú," informovala hovorkyňa.

Spodná hrana konštrukcie lávky bude podľa nej vzdialená od dna potoka necelých 2,5 metra, čím sa umožní mechanická údržba koryta potoka. Lávka bude mať oceľovú konštrukciu ukotvenú do existujúcich opôr. V rámci mestskej investičnej akcie v mieste lávky spevnia koryto potoka a jeho dno a priľahlé svahy vyčistia od porastov.

"Práce za viac ako 50.000 eur by mali trvať šesť týždňov. Dovtedy bude chodcom ešte slúžiť dočasná drevená lávka, ktorú tam osadili pracovníci Mestského hospodárstva a správy lesov," doplnila Ságová.