Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Trenčiansky kraj

Na diaľnici pri Beckove horelo auto, príčiny požiaru zisťujú

Ilustračná snímka. Foto: TASR Lukáš Grinaj

Horiaci automobil sa nachádzal na diaľničnom odpočívadle, požiar bol po príchode hasičov na miesto v pokročilej fáze horenia.

Beckov 22. júla (TASR) - Požiar osobného auta na odpočívadle na diaľnici D1 pri Beckove (okres Nové Mesto nad Váhom) si v nedeľu (21. 7.) vyžiadal zásah hasičov. Jeho príčiny zisťujú. TASR o tom v pondelok informoval hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík.

Horiaci automobil sa nachádzal na diaľničnom odpočívadle, požiar bol po príchode hasičov na miesto v pokročilej fáze horenia. Posádka sa nachádzala mimo auta v bezpečí.

"Príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) nasadili za účelom lokalizácie požiaru jeden hasebný prúd. Po uhasení plamenného horenia a ochladení interiéru vozidla otvorili kapotu motorového priestoru, kde vyhľadávali a likvidovali skryté ohniská," uviedol Petrík.

Po likvidácii požiaru automobil hasiči podľa neho skontrolovali pomocou termovíznej kamery, požiarisko potom odovzdali zisťovateľovi príčin vzniku požiarov a príslušníkom Diaľničnej polície.

"Pri požiari sa nikto nezranil, príčina jeho vzniku je v štádiu zisťovania," dodal Petrík.

Na mieste zasahovali štyria príslušníci HaZZ z Nového Mesta nad Váhom s dvomi cisternovými vozidlami.