Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Trenčiansky kraj

Hornonitrianske obce budú súťažiť vo varení guláša

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Milan Kapusta

Obecné tímy, ktoré sú členmi občianskeho združenia Hornonitrie, budú v príprave najlepšieho guláša súťažiť po deviaty raz.

Nedožery-Brezany 9. júla (TASR) - Tímy z vybraných obcí hornej Nitry budú opäť súťažiť vo varení najlepšieho guláša. Podujatie TOP guláš 2024 ponúkne okrem gastronómie i kultúrny program, uskutoční sa na ihrisku v Nedožeroch-Brezanoch v okrese Prievidza 13. júla. TASR o tom informovala projektová manažérka občianskeho združenia Hornonitrie Radka Tarabčíková.

Obecné tímy, ktoré sú členmi občianskeho združenia Hornonitrie, budú v príprave najlepšieho guláša súťažiť po deviaty raz, po deviatykrát sa uskutoční i futbalový turnaj vyslúžilcov Hornonitria.

"Multižánrový hudobný festival, ktorý býva súčasťou podujatia, v tomto roku nahradí spevácka prehliadka Deň obcí pravnianskej doliny," priblížila Tarabčíková.

V programe o 13.00 h sa podľa nej predstaví folklórno-divadelný súbor Sielnica z Lazian a chorvátski hostia, o 14.00 h vystúpi ľudová hudba Poluvská muzika a o 15.00 h zahrá Naša kapela z Nedožier-Brezian.

"Popoludnie okrem ľubozvučných slovenských piesní obohatí aj tradičný remeselný jarmok, súťaže v škrabaní zemiakov, pribíjaní klincov či v pití piva na čas, ale aj atrakcie pre deti a maľovanie na tvár," dodala Tarabčíková.