Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 18. október 2024Meniny má Lukáš
< sekcia Trenčiansky kraj

Nemocnica v Handlovej má nové vedenie, Eckhardtovú nahradila Veselá

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Veselá sa funkcie riaditeľky ujala 16. júla.

Handlová 22. júla (TASR) - Nemocnica v Handlovej (okres Prievidza) má nové vedenie. Martu Eckhardtovú na pozícii riaditeľky nahradila Ľudmila Veselá. TASR o tom v pondelok informovala hovorkyňa spoločnosti Agel SK, pod ktorú nemocnica patrí, Eva Peterová.

Veselá sa funkcie riaditeľky ujala 16. júla. V zdravotníctve pôsobí takmer 20 rokov, pracovala v oblastiach marketingu, styku so zdravotnými poisťovňami či na pozícii ekonomického a hospodársko-technického námestníka riaditeľa. Od februára 2024 je regionálnou riaditeľkou klastra STRED, ktorý zahŕňa nemocnice vo Zvolene, v Krupine, Žiari nad Hronom, Banskej Štiavnici a špecializovanú nemocnicu v Banskej Bystrici.

"Nemocnica v Handlovej počas svojej existencie pod spoločnosťou prešla reštrukturalizáciou, ale aj rozvojom. Dlhodobo je jej veľmi silnou stránkou pracovisko jednodňovej zdravotnej starostlivosti," spomenula Veselá.

Nastavený koncept následnej starostlivosti, ktorý zahŕňa oddelenie dlhodobo chorých, Dom ošetrovateľskej starostlivosti a Senior centrum, ktoré sa nachádza v priestoroch nemocnice, vníma Veselá podľa svojich slov veľmi pozitívne. "Umožňuje pacientom spádovej oblasti a ich rodinným príslušníkom mať dostatok času na liečbu, rekonvalescenciu pred návratom do rodinného prostredia alebo nájdenie dlhodobého riešenia, ak je rodinný príslušník odkázaný na trvalú opateru. Najnovším je pracovisko lôžkovej rehabilitačnej liečby, ktorých Slovensko stále nemá dostatok," dodala.