Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Trenčiansky kraj

Oddychovú zónu v parku V Prievidzi rozšírili o ďalšie ohniská

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Ondrej Podolinský

Občianske združenie Mladý ochranár prírody Prievidza aktívne pôsobí v oblasti životného prostredia viac ako 15 rokov a zameriava sa najmä na environmentálnu výchovu detí a mládeže.

Prievidza 8. júla (TASR) - Oddychovú zónu v mestskom parku v Prievidzi rozšírili dobrovoľníci o ďalšie ohniská s mobiliárom, priestor v okolí piknikových stolov i obnovili. Na projekt získalo občianske združenie Mladý ochranár prírody Prievidza 5000 eur z participatívneho rozpočtu. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová.

"Okrem ohnísk, ktoré podobne ako tri už existujúce budú výhľadovo spravovať Technické služby mesta Prievidza, osadilo združenie aj búdky na hniezdenie vtáctva a zrealizovalo environmentálne podujatie, ktoré bolo zamerané na výchovu detí a mládeže spojené s čistením parku," uviedla Krajčiová.

Občianske združenie Mladý ochranár prírody Prievidza aktívne pôsobí v oblasti životného prostredia viac ako 15 rokov a zameriava sa najmä na environmentálnu výchovu detí a mládeže, ochranu a čistenie prírody či školu remesiel s využitím tradičných prírodných materiálov. Intenzívne spolupracuje so samosprávou a neziskovými organizáciami v oblasti ochrany životného prostredia.