Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Trenčiansky kraj

OPITÁ ŽENA BEZ VODIČSKÉHO ZA VOLANTOM: Spôsobila v Pravenci nehodu

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Pri dopravnej nehode k zraneniu osôb nedošlo.

Pravenec 23. júla (TASR) - Žena bez vodičského oprávnenia a pod vplyvom alkoholu spôsobila v pondelok (22. 7.) večer v Pravenci (okres Prievidza) dopravnú nehodu. Pri zrážke dvoch osobných áut zasahovali policajti z obvodného oddelenia Policajného zboru v Nitrianskom Pravne. TASR o tom v utorok informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Ingrid Krajčíková.

"Štyridsaťdvaročná vodička Mercedesu, idúca v smere na Nedožery-Brezany, nezvládla v pravotočivej zákrute vedenie vozidla a prešla do protismeru, kde následne narazila do protiidúceho osobného auta Kia, ktoré viedol 24-ročný vodič," uviedla Krajčíková.

Pri dopravnej nehode k zraneniu osôb nedošlo. Oboch účastníkov dopravnej nehody podrobili policajti dychovej skúške. "U vodiča Kie bola dychová skúška negatívna. U vodičky Mercedesu však skončila dychová skúška s pozitívnym výsledkom merania 1,09 mg/l, čo predstavuje 2,27 promile alkoholu. Opakovaná dychová skúška po 20 minútach ukázala hodnotu 1,03 mg/l, čo predstavuje 2,15 promile alkoholu," ozrejmila Krajčíková.

Žena podľa nej viedla vozidlo aj napriek tomu, že nemá vodičské oprávnenie na vedenie motorových vozidiel. Škodu na autách predbežne vyčíslili na 5.500 eur.