Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Trenčiansky kraj

Palackého ulicu v Trenčíne v sobotu uzatvoria pre autá

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Ondrej Podolinský

Ľudia budú mať možnosť vychutnať si moderný trh, zaujímavý program a slobodne sa po Palackého ulici prejsť.

Trenčín 19. júna (TASR) - Frekventovanú Palackého ulicu v Trenčíne v sobotu (22. 6.) uzatvoria pre automobily a otvoria pre ľudí. V rámci projektu Európskeho hlavného mesta kultúry Trenčín 2026 Korzo Palackého chcú organizátori predstaviť potenciál ulice. Informovala o tom manažérka projektov architektúry a verejného priestoru v tíme Trenčín 2026 Lívia Gažová.

Palackého ulica slúži podľa nej najmä na presun, dopravu a parkovanie. Aj keď sú na nej historické budovy, významné inštitúcie a zaujímavé prevádzky, len málokto chce na nej tráviť čas.

"Rozhodli sme sa na jeden deň otvoriť ulicu Palackého pre ľudí, aby každý mohol zažiť potenciál, ktorý v sebe skrýva. Budú mať možnosť vychutnať si moderný trh a zaujímavý program, slobodne sa po Palackého ulici prejsť, poobzerať sa a popremýšľať, ako by raz mohla vyzerať po rekonštrukcii", priblížila Gažová.

Podľa Zuzany Ščepkovej zo spoluorganizátorského tímu Trenčín na korze sa bude podujatie Korzo Palackého konať na celej ulici od budovy Hotela Elizabeth až po Piaristické gymnázium J. Braneckého.

"Očakávame viac ako 70 predajných stánkov, kde ľudia nájdu originálne výrobky od oblečenia, cez kozmetiku, po hračky a knihy. V rámci gastra bude v ponuke chutné jedlo v stánkoch," doplnila Ščepková.

Korzo Palackého je súčasťou najväčšieho projektu Európskeho hlavného mesta kultúry s názvom Mesto pretvorené, ktorý sa venuje verejnému priestoru mesta Trenčín a jeho dlhodobému skvalitňovaniu.