Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Trenčiansky kraj

Počas jarného upratovania v Trenčíne vyzbierali v meste 342 ton odpadu

Foto: TASR - Michal Svítok

Všetky nebezpečné odpady a odpady z elektrických a elektronických zariadení boli dočasne uložené v skladoch nebezpečných odpadov.

Trenčín 8. júla (TASR) - Od polovice apríla do konca mája sa v Trenčíne v rámci jarného upratovania vyzbieralo viac ako 170 ton objemného a asi 160 ton biologicky rozložiteľného odpadu. Informovala o tom trenčianska hovorkyňa Erika Ságová.

"Celkovo sme zozbierali počas jarného upratovania 342 ton odpadu. Útvar životného prostredia trenčianskej radnice vyčíslil náklady na 40.393 eur," doplnila Ságová.

Z 85 stanovíšť odviezli 100 veľkoobjemových kontajnerov biologicky rozložiteľného odpadu a 113 kontajnerov objemného odpadu. Objemný odpad uložili na skládke Luštek v Dubnici nad Váhom, biologický odpad zhodnotili v kompostárni v Trenčíne.

Okrem toho sa vyzbieralo takmer päť ton vyradených elektrických a elektronických zariadení, štyri tony obalov obsahujúcich nebezpečné látky, asi jedna tona vyradených zariadení obsahujúcich chlórfluórované uhľovodíky a 0,13 tony ostatných nebezpečných odpadov.

"Všetky nebezpečné odpady a odpady z elektrických a elektronických zariadení boli dočasne uložené v skladoch nebezpečných odpadov v Trenčíne na Zlatovskej ulici, neskôr ich odvezú na zhodnotenie a zneškodnenie," zdôraznila hovorkyňa.