Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 18. október 2024Meniny má Lukáš
< sekcia Trenčiansky kraj

Premávka v ďalšej časti Mierového námestia v Handlovej je jednosmerná

PIlustračné foto. Foto: TASR - Roman Hanc

Samospráva na Mierovom námestí pristúpi aj k rekonštrukcii a modernizácii komunikácií, chodníkov a zriadeniu šikmých parkovacích plôch.

Handlová 13. júna (TASR) - Mesto Handlová pristúpilo k zmene organizácie dopravy v ďalšej časti Mierového námestia a zaviedlo tam jednosmernú premávku. Zmena tak samospráve umožnila vytvoriť v lokalite nové parkovacie miesta. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

"Jednosmerná premávka je na komunikácii na Mierovom námestí od železiarstva po základnú školu. Chodník po ľavej strane verejnosť nevyužívala a mesto ho teda použilo na vytvorenie nových parkovacích miest, kde budú vozidlá parkovať pozdĺžne," opísala Paulínyová.

S dodržaním šírkových pomerov na tejto komunikácii budú môcť podľa nej vodiči parkovať po oboch stranách cesty. "Rovnako mesto vyznačilo aj miesta, na ktorých je parkovanie zakázané z dôvodu umožnenia vjazdu a státia záchranným zložkám," doplnila.

Projekt na dopravné značenie radnici schválil dopravný inšpektorát mesta Prievidza. "Celkové náklady na vytvorenie značenia sú vo výške 1820 eur," vyčíslila hovorkyňa mesta.

Samospráva na Mierovom námestí pristúpi aj k rekonštrukcii a modernizácii komunikácií, chodníkov a zriadeniu šikmých parkovacích plôch. V rezervnom fonde na tento účel vyčlenila 218.400 eur. Komunikácie v lokalite sú v havarijnom stave. "Ide o ďalší z krokov riešenia parkovacej politiky v meste, a to prostredníctvom vybudovania parkovacích miest," uviedla primátorka Silvia Grúberová.