Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Trenčiansky kraj

Prievidza vybudovala pri bytových domoch na Ulici J. Okáľa dva altánky

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk/Adriána Pagáčová

Nájomné byty v tejto lokalite vznikli po odčlenení dvoch samostatných vchodov od Zariadenia pre seniorov (ZpS).

Prievidza 6. júla (TASR) - Správa majetku mesta Prievidza (SMMP) vybudovala pri bytových domoch na Ulici J. Okáľa dvojicu altánkov. Mestská spoločnosť tak reagovala na požiadavku obyvateľov nájomných bytov v seniorskom veku na miesto, kde by sa mohli vzájomne stretávať. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová.

"Spoločné aktivity a stretnutia dôchodcov sú kľúčové pre udržanie duševného a aj fyzického zdravia v pokročilom veku. Spoločné aktivity pomáhajú seniorom udržiavať sociálne väzby, čo je nesmierne dôležité pre ich pohodu," skonštatoval konateľ SMMP Ján Martiček.

Keďže SMMP si podľa neho váži celoživotný prínos každého jedného seniora, ktorý pre mesto ako jeho obyvateľ tvoril a odovzdával hodnoty, považuje za dôležité, aby mohla týmto ľuďom ich prínos pre spoločnosť aspoň čiastočne vrátiť.

Nájomné byty v tejto lokalite vznikli po odčlenení dvoch samostatných vchodov od Zariadenia pre seniorov (ZpS). Mesto cez svoju spoločnosť SMMP ponúklo následne byty do nájmu bývalým klientom ZpS a tiež prioritne obyvateľom v dôchodkovom veku.