Podpredseda TSK verí, že kniha bude mať úspech a milovníci kulinárskych špecialít, ktorí sami varia, si v nej nájdu inšpiráciu.
Autor TASR
Trenčín 17. mája (TASR) – Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) má vlastnú regionálnu kuchárku nazvanú Od frištiku k večeri. Publikáciu obsahujúcu na 45 stranách 30 receptov charakteristických pre jednotlivé okresy TSK, pokrstili v rámci 4. ročníka medzinárodnej výstavy cestovného ruchu Region Tour Expo (15. – 16. 5.) na trenčianskom výstavisku Expo Center.
Podľa podpredsedu TSK Jozefa Trstenského sa recepty do regionálnej kuchárky začali zbierať na minuloročnom treťom ročníku výstavy Region Tour Expo. "Predseda TSK Jaroslav Baška vtedy sľúbil, že pri ďalšom ročníku bude vydaná regionálna kuchárka Trenčianskeho kraja. Slovo splnil, kuchárka obsahuje 30 chutí samosprávneho kraja, sú tam skvelé jedlá, ktoré sú dominantné v deviatich okresoch TSK," skonštatoval Trstenský.
Podpredseda TSK verí, že kniha bude mať úspech a milovníci kulinárskych špecialít, ktorí sami varia, si v nej nájdu inšpiráciu. Niektoré zo špecialít uverejnených v regionálnej kuchárke mali podľa neho možnosť ochutnať aj návštevníci tohtoročnej výstavy Region Tour Expo v expozícii Trenčianskeho samosprávneho kraja.
Publikáciu pripravilo Oddelenie komunikácie a medzinárodných vzťahov TSK, na jej tvorbe sa podieľali aj pedagógovia a žiaci SOŠ obchodu a služieb v Púchove a v Trenčíne a fotograf Radovan Stoklasa. Publikácia vyšla v náklade 1000 kusov.
Podľa podpredsedu TSK Jozefa Trstenského sa recepty do regionálnej kuchárky začali zbierať na minuloročnom treťom ročníku výstavy Region Tour Expo. "Predseda TSK Jaroslav Baška vtedy sľúbil, že pri ďalšom ročníku bude vydaná regionálna kuchárka Trenčianskeho kraja. Slovo splnil, kuchárka obsahuje 30 chutí samosprávneho kraja, sú tam skvelé jedlá, ktoré sú dominantné v deviatich okresoch TSK," skonštatoval Trstenský.
Podpredseda TSK verí, že kniha bude mať úspech a milovníci kulinárskych špecialít, ktorí sami varia, si v nej nájdu inšpiráciu. Niektoré zo špecialít uverejnených v regionálnej kuchárke mali podľa neho možnosť ochutnať aj návštevníci tohtoročnej výstavy Region Tour Expo v expozícii Trenčianskeho samosprávneho kraja.
Publikáciu pripravilo Oddelenie komunikácie a medzinárodných vzťahov TSK, na jej tvorbe sa podieľali aj pedagógovia a žiaci SOŠ obchodu a služieb v Púchove a v Trenčíne a fotograf Radovan Stoklasa. Publikácia vyšla v náklade 1000 kusov.