Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Trenčiansky kraj

Samospráva Bánoviec nad Bebravou osadila pri nádrži Prusy nové tabule

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Osadenie prvých tabúľ zabezpečila samospráva ešte vlani, rovnako svojpomocne opravila cestu k nádrži, v jej okolí pribudlo i niekoľko lavičiek.

Bánovce nad Bebravou 22. júla (TASR) - Samospráva Bánoviec nad Bebravou osadila pri vodnej nádrži Prusy nové informačné tabule i solárne lampy. Novými prvkami pokračuje v zveľaďovaní lokality, ktorú miestni i návštevníci mesta využívajú na oddych. Informovala o tom bánovská radnica.

"Informačné tabule o faune v okolí nádrže doplnila samospráva v spolupráci s Fotoklubom Rokoš o nové, z ktorých sa verejnosť dozvie o rastlinách, hubách a zvieratách," uviedla radnica.

Osadenie prvých tabúľ zabezpečila samospráva ešte vlani, rovnako svojpomocne opravila cestu k nádrži, v jej okolí pribudlo i niekoľko lavičiek.

Pri nádrži osadila radnica i ďalšie prvky. "Touto aktivitou mesto pokračuje v postupnom a ďalšom zveľaďovaní lokality, ktorá je obyvateľom nášho mesta taká blízka hlavne pre možnosti relaxu a vyžitia," spomenul primátor Róbert Gašparík.

Mesto popri ceste na priehradu podľa neho osadilo i niekoľko solárnych lámp v snahe zlepšiť bezpečnosť a viditeľnosť vo večerných hodinách. "Zároveň sme tam osadili aj ďalšie lavičky, ktoré budú slúžiť hlavne našim seniorom, aby si mohli oddýchnuť a načerpať energiu a aby tak lepšie zvládli prechádzku na priehradu," priblížil.

Vo zveľaďovaní okolia nádrže Prusy chce samospráva pokračovať aj naďalej, avizoval Gašparík.