Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Trenčiansky kraj

Vodiča, ktorý na D1 usmrtil dvoch hasičov, stíhajú na slobode

Ilustračná snímka Foto: TASR

Vodič kamióna prešiel do pravej časti vozovky, kde narazil do stojaceho vozidla Mýtnej polície, v ktorom v tom čase sedel 42-ročný úradník mýtnej jednotky.

Trenčín 13. júna (TASR) - Vodiča kamióna, ktorý 27. mája usmrtil na diaľnici D1 pri Hornej Strede dvoch hasičov a spôsobil ťažké zranenie príslušníkovi Mýtnej polície, nebudú stíhať väzobne. TASR o tom informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

"V tomto prípade nebol obvinený Okresným súdom v Trenčíne vzatý do väzby, je stíhaný na slobode. K jeho obžalovaniu zatiaľ nedošlo, prípad je stále v štádiu vyšetrovania," informovala hovorkyňa.

Vodič kamióna prešiel do pravej časti vozovky, kde narazil do stojaceho vozidla Mýtnej polície, v ktorom v tom čase sedel 42-ročný úradník mýtnej jednotky. Ten v dôsledku nárazu utrpel mnohopočetné zranenia a bol leteckou záchrannou službou transportovaný do nemocnice.

Nákladné vozidlo následne narazilo do stojaceho vozidla Hasičského a záchranného zboru, vedľa ktorého stáli dvaja profesionálni hasiči. Muži vo veku 27 a 43 rokov následkom nárazu utrpeli zranenia, ktorým na mieste podľahli.