Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 26. október 2024Meniny má Demeter
< sekcia Trnavský kraj

VIDEO: Charitatívny bazár v Trnave podporí zdravotne postihnutých

Na snímke vpravo správkyňa nadácie AXIS Jana Sabová s predávajúcimi počas charitatívneho bazáru v Trnave v sobotu 26. októbra 2024. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Výťažok z predaja poputuje aj na podporu charitatívneho projektu Poradňa pre rizikové deti.

Trnava 26. októbra (TASR) - V priestoroch nákupného centra pri historickom jadre Trnavy sa koná v sobotu siedmy ročník charitatívneho bazára piešťanskej Nadácie Axis. Výťažok z predaja poputuje na podporu detí a dospelých so zdravotným postihnutím, chronickými ochoreniami či špeciálnymi potrebami. TASR o tom informovala Jana Sabová z nadácie.

"Každá zakúpená položka a každý príspevok nám pomáhajú pokračovať v našej práci a rozširovať možnosti pomoci tým, ktorí to najviac potrebujú," uviedla Sabová. Výťažok z predaja poputuje aj na podporu charitatívneho projektu nadácie Poradňa pre rizikové deti.



V priestoroch nákupného centra sú stánky s ručne pripravenými výrobkami, ako svietniky, hračky, dekorácie, bižutéria, detské oblečenie, obrazy, medovníky, košíky, čokoláda či domáce koláče alebo pagáče.

Produkty pripravujú rodiny, ktoré majú zdravotne znevýhodneného člena a ich najbližší, rodičia, súrodenci, ale aj dobrí kamaráti. Ich životné príbehy si môžu návštevníci prečítať pri každom predajnom stánku. V rámci sprievodného programu vystúpia tanečníci so Streetbeats Crew a speváčka Emma Llure.

Snímka z charitatívneho bazáru Nadácie AXIS v Trnave v sobotu 26. októbra 2024.
Foto: TASR - Lukáš Grinaj


"Tento rok tu máme aj veľa nových predajcov, napríklad nepočujúceho predajcu čokolády, ktorý rozbieha remeselnú výrobu," priblížila Sabová. Napríklad Rebeka predáva spolu so svojou mamou jesenné dekorácie. "Klobúk dole pred maminkou, ktorá pripravovala dekorácie po nociach," uviedla Rebeka, ktorej veľkou vášňou je folklór.