Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Trnavský kraj

Cibula Fest v Holíči sa začína o pár hodín

Na archívnej snímke Cibula Fest. Foto: TASR – Martin Palkovič

Festival sa však začne už v stredu a vracia sa aj obľúbená Cool aréna, kde si na svoje príde najmä mladšia festivalová generácia.

Bratislava 17. júla (TASR) - Už len hodiny odpočítavajú fanúšikovia do začiatku najväčšieho česko-slovenského multižánrového open air festivalu Cibula Fest 2024 v pohraničnom pásme na letisku v Holíči. Organizátori sľubujú, že jubilejný 15. ročník ponúkne počas troch dní od štvrtka 18. júla najsilnejší line-up v jeho doterajšej histórii.

Festival sa však začne už v stredu a vracia sa aj obľúbená Cool aréna, kde si na svoje príde najmä mladšia festivalová generácia. Tá prinesie atraktívny program, keď bude zrejme najväčším lákadlom raper Kali či skupina Malalata. Pridaním warm-upového večera sa tak program festivalu rozšíril až na štyri dni. Počas ďalších dní sa na pódiu Cool arény objavia ďalšie veľké mená slovenskej hudobnej scény, medzi nimi aj slovenský Aviici Mark Dann, DJ Milan Lieskovský či DJ EKG.

Na dvoch pódiách sa v priebehu festivalu predstavia známe mená slovenskej a českej scény, budú nimi Kryštof, IMT Smile, Michal David, Katka Knechtová, Kontrafakt, Hex, Pokáč, Walda Gang, Jelen a ďalší interpreti. Spevák Mirai Navrátil z kapely Mirai sa na festivale už cíti ako doma a tento rok plánuje zvoliť netradičný spôsob dopravy. Keďže je vášnivým pilotom, rozhodol sa na festival priletieť.

Špeciálny koncert pripravil aj Richard Krajčo s kapelou Kryštof. Keďže je to ich jediný koncert na Slovensku v celom roku 2024, ich vystúpenie nebude mať klasický festivalový charakter, ale odohrajú plnohodnotný koncert v trvaní až 90 minút. Okrem toho si spolu s organizátorom pripravili pre návštevníkov špeciálne prekvapenie.