Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Trnavský kraj

Na letisku Piešťany plánujú vybudovať hangár na údržbu lietadiel

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Ondrej Podolinský

Zámer počíta s umiestnením hangára v južnej časti letiska, v blízkosti vonkajšej plochy Vojenského leteckého múzea.

Piešťany 25. júla (TASR) - Investor plánuje v areáli piešťanského letiska vybudovať hangár, ktorý má slúžiť na údržbu nákladných lietadiel Antonov AN-26. Vyplýva to z materiálu predloženého spoločnosťou Big 5 Aviation do zisťovacieho konania v rámci posudzovania vplyvov navrhovanej činnosti na životné prostredie (EIA).

"Tieto lietadlá majú na Letisku Piešťany svoje stanovište a po určitom počte nalietaných hodín sa vykonávajú periodické prehliadky a údržba. Realizáciou navrhovanej činnosti nedochádza k navyšovaniu kapacít, alebo letov samotného letiska Piešťany, výstavba hangáru slúži len na ochranu lietadiel a personálu údržby existujúceho nájomcu pred poveternostnými vplyvmi," uvádza investor v oznámení o zmene navrhovanej činnosti.

Zámer počíta s umiestnením hangára v južnej časti letiska, v blízkosti vonkajšej plochy Vojenského leteckého múzea. Ide o parcelu, ktorú má investor v prenájme. Objekt je navrhovaný ako halový montovaný skelet pôdorysných rozmerov so zastavanou plochou 1301,10 metra štvorcového.