Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Trnavský kraj

Päť mladistvých malo v Seredi pozitívny výsledok na alkohol

Snímka z miesta akcie. Foto: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj

Najvyššiu hodnotu, 0,4 promile, policajti zistili 17-ročnému cudzincovi. Ďalší, iba 15-ročný chlapec, mal výsledok dychovej skúšky 0,27 promile, spresnili policajti.

Trnava 2. júla (TASR) - Policajti kontrolovali počas posledného školského dňa verejné priestranstvá a pohostinstvá v Galante, Seredi a v obci Váhovce. Dychovým skúškam podrobili 41 detí. Pozitívny výsledok na alkohol malo päť mladistvých, všetci v Seredi. Trnavská krajská polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

"Najvyššiu hodnotu, 0,4 promile, policajti zistili 17-ročnému cudzincovi. Ďalší, iba 15-ročný chlapec, mal výsledok dychovej skúšky 0,27 promile," spresnili policajti. Oba prípady postúpili obciam, kde majú mládežníci trvalé bydlisko. Vo veci budú konať aj ďalšie inštitúcie.

Pozitívny výsledok mala i trojica 16-ročných dievčat, no vzhľadom na jeho hodnotu ich policajti podrobili aj opakovanej dychovej skúške, ktorá už mala vo všetkých troch prípadoch negatívny výsledok. Dievčatá si preto prevzala sociálna pracovníčka a na mieste s nimi vykonala pohovor.

"Počas akcie sme preverili aj šesť pohostinstiev, pričom ani v jednom z nich sa nenachádzali žiadne mladistvé ani maloleté osoby," doplnila polícia, ktorá zároveň avizovala pokračovanie podobných preventívno-represívnych akcií.