Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 26. október 2024Meniny má Demeter
< sekcia Trnavský kraj

Piešťany počas jesene realizujú niekoľko investičných akcií

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Ondrej Podolinský

Štúrovu ulicu si prebral realizátor koncom augusta.

Piešťany 21. októbra (TASR) - Mesto Piešťany realizuje počas jesene niekoľko investičných akcií. Patria sem napríklad rekonštrukcia Štúrovej ulice za 316.979 eur či prípravy na prvú etapu obnovy predstaničného priestoru na Dopravnej ulici za 257.679 eur. Samospráva o tom informovala na svojom webe.

Štúrovu ulicu si prebral realizátor koncom augusta. Radnica avizovala, že približne do piatich mesiacov bude hotová obnova povrchu ulice, chodníkov, verejné osvetlenie a vysadená nová zeleň. "Na jednosmernej ulici bude umožnené pozdĺžne parkovanie a vytvorený úsek pre cyklistov," priblížilo mesto.

Samospráva sa súčasne pripravuje na prvú etapu obnovy predstaničného priestoru, ktorá zahŕňa napríklad opravu povrchov a rekonštrukciu spevnených plôch. "Začiatok prác je naplánovaný na prvú polovicu mesiaca november," informovalo mesto.

Aktuálne prebieha aj vybudovanie osvetlenia priechodu pre chodcov na Kuzmányho ulici, stavebné úpravy v zariadení pre seniorov na Štefánikovej ulici a revitalizácia zelene v okolí kúpeľnej kaplnky pri Kolonádovom moste. Okrem toho sa blíži do finále oprava spomaľovačov (priechodov pre chodcov) na Nitrianskej ulici.