Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Trnavský kraj

Požiar v Kostolných Kračanoch sa hasičom podarilo zlikvidovať

Na snímke hasič zasahuje pri požiari uskladnených kartónov v areáli súkromnej spoločnosti v obci Kostolné Kračany v okrese Dunajská Streda v stredu 17. júla 2024. Foto: TASR - HAZZ

Požiar začali hasiť v stredu (17. 7.).

Kostolné Kračany 18. júla (TASR) - Požiar v obci Kostolné Kračany v okrese Dunajská Streda sa hasičom podarilo zlikvidovať. K uhaseniu požiaru uskladnených kartónov v areáli súkromnej spoločnosti prišlo vo štvrtok v ranných hodinách. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trnave Lena Košťálová.

"Predbežné škody a rovnako i príčina vzniku požiaru sú v súčasnej dobe v štádiu vyšetrovania," priblížila hovorkyňa a dodala, že počas zásahu bola použitá i mobilná komunikácia HaZZ - drony, ktoré neustále monitorovali miesto zásahu.

Požiar začali hasiť v stredu (17. 7.). Zasahovalo pri ňom 44 príslušníkov HaZZ a spolu s nimi aj 55 členov z 11 dobrovoľných hasičských zborov. Jeden hasič bol pre podozrenie zo zranenia pohybového aparátu transportovaný leteckými záchranármi na vyšetrenia do nemocnice. Na mieste zásahu bolo vytvorené aj čerpacie stanovisko na blízkom prírodnom vodnom zdroji určené na dopravu hasiacej látky na miesto požiaru.