Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Trnavský kraj

Pre vodákov pribudlo na Váhu v Hlohovci nástupné a výstupné miesto

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Pri stavbe bolo najdôležitejšie urobiť terénne úpravy ľavého brehu Váhu neinvazívnym spôsobom tak, aby sa tu vodákom uľahčil nástup a výstup.

Hlohovec 22. júna (TASR) - Na Váhu v Hlohovci pribudlo pre vodákov nové nástupné a výstupné miesto. Oficiálne otvorenie a krst nového nástupiska sa konal v sobotu pri Zámockej záhrade na Nábreží Andreja Hlinku. TASR o tom informovala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Rezort Piešťany Tatiana Nevolná. Zámer realizovali z prostriedkov neziskovej organizácie Krajskej inovačnej a rozvojovej agentúry.

"Vodácky cestovný ruch je v našom regióne čoraz populárnejší. Máme tu ideálne podmienky najmä pre začínajúcich vodákov, rodiny s deťmi, školské výlety, teambuildingy. Práve preto sme chceli lepšie sprístupniť aj ľavý breh Váhu tak, aby sme sa v Hlohovci s riekou spájali a nie sa od nej oddeľovali," povedal organizátor splavov Daniel Balaga.

Pri stavbe bolo najdôležitejšie urobiť terénne úpravy ľavého brehu Váhu neinvazívnym spôsobom tak, aby sa tu vodákom uľahčil nástup a výstup. Nové nástupisko pri Zámockej záhrade je podľa Balagu pár desiatok metrov od veľkokapacitného verejného parkoviska, cesty, cyklochodníka a ďalšej infraštruktúry. "Vybudovanie nástupiska je v súlade s územným plánom mesta Hlohovec, ktorý ráta s budovaním prístavných a nástupných miest na Váhu," doplnil.

Nástupisko pre vodákov podľa predsedu Trnavského samosprávneho kraja Jozefa Viskupiča prispieva k zlepšeniu turistickej infraštruktúry v regióne. "Ide o pohodlnejší a najmä bezpečnejší prístup na raft alebo čln pre každého, kto sa rozhodne v tomto úseku splavovať rieku Váh," podotkol.